SAHRANJEN PO ISLAMSKIM OBIČAJIMA, SLAVIO JE SVETU PETKU I IŠAO U CRKVU NA KALEMEGDANU Evo koje je veroispovesti bio Džej

Slavio je Svetu Petku koju je preuzeo od žene, ali je za njega je Bog bio jedan, nikada nije ni spomenuo da želi da promeni svoju veroispovijest, rekla je Džejeva ćerka

Celebrities
19:45h Autor:
SAHRANJEN PO ISLAMSKIM OBIČAJIMA, SLAVIO JE SVETU PETKU I IŠAO U CRKVU NA KALEMEGDANU Evo koje je veroispovesti bio Džej
Foto: preentscreen/Instagram

Pevač Džej Ramadanovski, o čijem je životu snimljen film “Nedelja”, ostao je upamćen kao vesela i pozitivna osoba, neko ko je uvek znao da podigne atmosferu.

Ovaj momak sa Dorćola ostaće upamćen i po brojnim anegdotama i legendarnim gradskim pričama, koje će se prepričavati.

Često su se prepričavale njegove andegdote, bio je čovek čistog srca i spontan. Čovek iz naroda, a kao takav, svojom spontanoću ređao je neobične priče iz svog života.

Džej Ramadanovski
foto: Kurir / Dragan Kadić

Jedna od njih govori i o susertu sa patrijarhom Pavlom u Beogradu, ispred Saborne crkve. Džej je prolazio taksijem pored crkve kada je ugledao Patrijarha Pavla na trotoaru. Odmah je zamolio taksistu da zaustavi vozilo.

Izleteo je napolje i pritrčao patrijarhu.

Obratio mu se rečima:

- Ćale, jel mogu da ti ljubim ruku – prepričavao je svojevremeno taksista koji je vozio Ramadanovskog, što je kasnije pevač i potvrdio.

Iako je slavio Svetu Petku, slavu koju je preuzeo od bivše supruge Nade, i redovno odlazio u crkvu na Kalemegdanu, on veru nije promenio.

– Rođen sam u mešovitoj porodici. Pošto mi je otac musliman, a majka je bila hrišcanka, ja sam nasledio očevu veru. Rastao sam na ulici i nisam bio u mogućnosti da razmišljam o tome da li ću nekom reći da sam katolik, pravoslavac ili musliman. Jednostavno, to mi nije bilo tako važno, ali kako su godine prolazile, postajao sam sve više pobožan, i redovno odlazim u crkvu Svete Petke, gde palim sveće za svoje najbliže. Jedno vreme čak sam u nju išao svaki dan, dok sam u džamiji bio svega nekoliko puta – pričao je Ramadanovski jednom prilikom za Skandal.

Džej Ramadanovski
foto: preentscreen/Youtube

Nakon što se u srpskim medijima pojavila vest da je preminuli Džej Ramadanovski hteo promeniti veru, na Instagramu se oglasila njegova ćerka Marija.

Objava Džej
foto: preentscreen/Instagram

Ona se direktno obratila novinarima preko Instagrama demantujući natpise srpskih medija u kojima su rekli da je Džej Ramadanovski hteo promeniti veru.

Džej Ramadanovski
foto: Printscreen Youtube / Dzej Music Official

- Poštovani novinari, Džej Ramadanovski je bio islamske veroispovesti od oca Mazlama i majke Barije. Oba roditelja su mu bili muslimani poreklom iz Makedonije. Svetu Petku je poštovao, voleo i svake godine obeležavao. Nije slavio slavu uz sveću i slavski kolač kako to pravoslavni običaji nalažu. Za njega je Bog bio jedan. Nikada nije ni spomenuo da želi da promeni svoju veroispovest. Molim vas da prestanete sa naslovima i člancima koji narušavaju ugled i čast našeg voljenog oca. Pustite nas da ga u miru ispratimo. Porodica Ramadanovski - napisala je Marija na Instagramu.

Džej Ramadanovski
foto: Kurir / Zorana Jevtić

Podsetimo, Džej je 2020. godine uz muslimanske običaje sahranjen u Beogradu.

Stil/Skandal/Avaz

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs