VANJA MILINKOVIĆ SAVIĆ ISTETOVIRAO JE OČI KOJE MU "ČUVAJU LEĐA" Njihova moćna simbolika oduševila je Srbiju

Golman Vanja Milinković Savić veliki je ljubitelj tetovaža, a jedna se posebno istakla i ima snažnu simboliku.

Celebrities
16:52h Autor:
VANJA MILINKOVIĆ SAVIĆ ISTETOVIRAO JE OČI KOJE MU "ČUVAJU LEĐA" Njihova moćna simbolika oduševila je Srbiju
Golman Vanja Milinković otkrio čije oči je istetovirao na vratu, Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Vanja Milinković Savić privukao je veliku pažnju tokom trajanja Svetskog prvenstva u fudbalu i postao miljenik nacije. Proglašem je za najboljeg fudbalera Srbije na Mundijalu u Kataru, a svim silama se trudo da sačuva mrežu našeg tima.

Ljubav prema fudbalu nasledio je od oca Nikole Milinkovića, koji je takođe bio profesionalni fudbaler. Majka Milana Savić je nekada igrala košarku, brat Sergej bio je u našem timu zajedno sa njim, te je jasno da su jedna sportska porodica.

Vanja i Sergej najveća su podrška jedan drugom
Vanja i Sergej najveća su podrška jedan drugom foto: Printcsreen Instagram/vanja_32

Kao i većina fudbalera Vanja je veliki ljubitelj tetovaža, a od mnogobrojnih koje ima, jedna se posebno izvojila i nosi snažnu simboliku. U pitanju su oči koje je istetovirao na vratu, a kako je nedavno otkrio za domaće medije, to su zapravo oči njegovog, dve godine starijeg brata Sergeja.

Vanja je na vratu istetovirao oči starijeg brata Sergeja
Vanja je na vratu istetovirao oči starijeg brata Sergeja foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Vanja je jednom prilikom istakao da su njih dvojica veoma vezani još od detinjstva, a oči koje mu "čuvaju leđa" dovoljno govore kakav odnos imaju i danas.

Međutim, malo ko zna da njih dvojica imaju sestru, koja se takođe uspešno bavi sportom. Dok su njh dvojica krenuli očevim putem, Jana (18) je talenat nasledila od majke, te aktivno igra košarku.

Podsetimo, Vanja ima 25 godina i prošle godine se izborio za startnu poziciju u fudbalskom klubu Torino, iz Italije. On je bio Piksijev prvi izbor i u Ligi nacija u prijateljskoj utakmici sa Bahreinom.

Zbog očevih angažmana u fudbalu porodica se često selila te je Vanja rođen u Španiji, tačnije u Orensu. Nakon što se porodica 2006. godine vratila u Novi Sad, Vanja je zaigrao za mlađe kategorije Vojvodine. Svoj prvi profesionalni ugovor sa Vojvodinom je potpisao 2. aprila 2014. godine. Već 17. maja iste godine, potpisao je ugovor sa Mančester junajtedom.

Milinković-Savić je sa reprezentacijom Srbije do 20 godina postao prvak sveta 2015. godine na Svetskom prvenstvu do 20 godina na Novom Zelandu. Za seniorsku reprezentaciju Srbije je debitovao 11. novembra 2021. godine na prijateljskom meču protiv Katara.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs