JEDINSTVENI!

OVI NAŠI REPREZENTATIVCI SE RAZLIKUJU OD SVIH FUDBALERA NA SVETU: Imaju 2 prezimena, iza toga se krije zanimljiva priča

naši fudbaleri Vanja i Sergej imaju dva prezimena, a na to je uticao njihov otac!

Celebrities
23:10h Autor:
OVI NAŠI REPREZENTATIVCI SE RAZLIKUJU OD SVIH FUDBALERA NA SVETU: Imaju 2 prezimena, iza toga se krije zanimljiva priča
Zašto naši fudbaleri Vanja i Sergej imaju dva prezimena?, Foto: Printscreen Instagram / sergej___21

Deo naše reprezentacije, koja sutra na Svetskom prvenstvu u Kataru igra protiv Brazila, su i braća Vanja i Sergej. Naime, dok svi uzbuđeno isčekujemo da naši fudbaleri izađu na teren, otkrivamo vam jednu zanimljivost o njima.

Sergej i Vanja Milinković Savić su uzdanice Dragana Stojkovića Piksija i svi se nadaju da će na Mundijalu zablistati, a da li ste primtili da imaju dva prezimena?

Ljubav prema fudbalu su nasledili od svog oca Nikole Milinkovića, koji ga je isto igrao profesionalno. Takođe, i majka Milana Savić je nekada igrala košarku. Naime, porodica se zbog njegovih angažmana često selila, te su se kao malo često selili.

Rođeni su u Španiji - Sergej u LJeidu, a Vanja u Orensu. Kako se u ovoj zemlji tradicionalno koriste prezimena od oba roditelja, taj običaj su ispoštovali Nikola i Milana, a pored sinova imaju i ćerku koja je najmlađa.

Sergej je stariji i ima 27 godina i trenutno igra u fudbalskom klubu Lacio iz Italije. A o lepoti njegove verenice Natalije Ilić priča ceo svet! Pleni izgledom, pa otkako se Sergej sa njom pojavio u javnosti, ona ne prestaje da privlači pažnju. Mnogi joj poručuju da izgleda kao top model! Njih dvoje su se verili krajem maja, a ostvarili su se i u ulozi roditelja.

Sa druge strane, Vanja ima 25 godina i prošle godine se izborio za startnu poziciju u fudbalskom klubu Torino, koji je takođe iz Italije. On je bio Piksijev prvi izbor i Ligi nacija i u prijateljskoj utakmici sa Bahreinom.

Nakon što se porodica 2006. godine vratila u Novi Sad, Vanja je zaigrao za mlađe kategorije Vojvodine.[1] Svoj prvi profesionalni ugovor sa Vojvodinom je potpisao 2. aprila 2014. godine. Već 17. maja iste godine, potpisao je ugovor sa Mančester junajtedom.

Milinković-Savić je sa reprezentacijom Srbije do 20 godina postao prvak sveta 2015. godine na Svetskom prvenstvu do 20 godina na Novom Zelandu. Za seniorsku reprezentaciju Srbije je debitovao 11. novembra 2021. godine na prijateljskom meču protiv Katara.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs