nije imao bezbrižno odrastanje

IZBEGAO SA KOSOVA I IZGUBIO SVE! KAO FENIKS SE UZDIGAO I POSTAO NAJBOLJI: Životni put našeg najskupljeg fudbalera ikad

Put do uspeha Dušana Vlahovića je poput scenarija za film!

Celebrities
11:52h Autor:
IZBEGAO SA KOSOVA I IZGUBIO SVE! KAO FENIKS SE UZDIGAO I POSTAO NAJBOLJI: Životni put našeg najskupljeg fudbalera ikad
Kako je izgledao put do uspeha Dušana Vlahovića?, Foto: Printscreen Instagram / vlahovicdusan

Dušan Vlahović, jedan od naših najuspešnijih i najperspektivnijih fudbalera u Srbiji, dominira svojim majstorijama na terenima žirom sveta. Osim neverovatnog talenta i upornosti, krasi ga prrivlačnost i šarm, te je miljenik i mnogih dama. Ali, malo ko zna šta je sve obaj mladić preživeo i uprkos svemu uspeo.

Vlahović, ta razliku od mnogih fudbalera, nije imao bezbrižno detinjstvo. Naime, tek kada su se skućili i sredili malo život na Kosovu i Metohiji, njegova porodica je morala sve da napsuti kako bi sačuvali živote. Da stvar bude još teža, njegova mama je u tom moment bila trudna. Sve su izgubli i krenuli su opet od nule. To je od njega napravilo pravog borca, kakav je i na terenu, a najveći vetar u leđa i podrška mu je bio upravo otac.

Osluškivao je Dušanove želje i odevao ga na prvi fudbalski trening. Na društvenim mrežama pojavio se video snimak 10-godišnjeg Dušana Vlahovića koji je već tada pokazao da će jednog dana biti među najboljim napadačima na svetu. Sada obara rekorde i nezaustavljiv je.

‒ Jako sam vezan za roditelje i mlađu sestru, nju možda i najviše volim. Istina je da nisam imao obično detinjstvo. Propustio sam neke ekskurzije, izlaske sa društvom i slične stvari, ali ne žalim ni za čim. Znam cilj koji želim da ostvarim i idem ka tome - rekao je za Hello jednom prilikom.

U najtežim trenucima karijere, a dve situacije su bile „prelomne“, uz Dušana su bili samo roditelji i dva druga.

‒ Pamtim ko mi je okrenuo leđa, ali i ko mi je pružio ruku podrške ‒ bio je jasan.

Sa druge strane, Dušanova majka je imala jasan stav, morao je da završi školu, pa onda da igra fudbal. Otac je, kako nam je otkrio, imao više razumevanja, ali je deklarativno bio uz majku.

‒ Znao sam da će mi on uvek progledati kroz prste - rekao je kroz osmeh.

Trenutno najplaćeniji fudbaler Evrope, posle završetka osnovne škole sa odličnim uspehom, upisao srednju medicinsku.

‒ Moja mama, koja je medicinski radnik, posavetovala me je da krenem tim putem. Mada, zaista je bilo uživanje ići u školu koju pohađaju mnoge devojke. Barem tu jednu godinu, dok sam mogao redovno da pratim nastavu. Kasnije sam se zbog obaveza prebacio na privatno školovanje.

Dečko, koji je praktično na pragu života postao ozbiljno bogat, prvu platu zaradio je sa 15 godina.

‒ Do mog punoletstva novac su primali roditelji. Tako i treba da bude. Sve bih im dao jer oni zaslužuju samo najbolje. Meni je ionako dovoljno da imam za garderobu i da odem na more ‒ skromno je dodao.

Naočiti Dušan Vlahović, visok skoro dva metra, i ranije je privlačio pažnju ženskog sveta, a sada je sasvim sigurno prvi na listi devojaka koje maštaju o udaji za fudbalera.

A kako uplovio u svet fudbala?

Vlahović je ovim sportom počeo da se bavi u školi fudbala Altina iz Zemuna. Kasnije je proveo tri meseca u OFK Beogradu, a jednu utakmicu je odigrao i za pionire Crvene zvezde. Tokom 2014. godine dolazi u Partizan. Već na samom početku je zablistao. Postao je najbmlađi debitant u istoriji kluba, najmlađi strelac, potom i najmlađi debitant u večitim derbijima, prestigavši rekord koji je prethodno držao Luka Jović.

A onda je njegova karijere krenula neverovatnom uzlaznom putanjom, a njegove majstorije oduševljavaju navijače širom sveta. Samo dve godine u prvom timu Partizana bile su dovoljne da Vlahovića primete brojni agenti iz inostranstva, te da ga put navede u Firencu.

U junu 2017. je zvanično objavila da je otkupila Vlahovića. Klub iz Firence je naveo da se Vlahović neće odmah pridružiti novom klubu, već će se sačekati da 28. januara 2018. napuni 18 godina Zvaničnu promociju u Fjorentini, Vlahović je imao 22. februara 2018. godine. Zadužio je dres sa brojem 18, a pravo nastupa za klub sa Artemio Frankija je imao od 1. jula 2018.

Polako, ali sugurno, Vlahović je gradio svoj put u Italiji i postao miljenik navijača. Bivši direktor Fiorentine, Pantaleo Korvino otkrio je zanimljiv detalj.

– Kada sam ga kupio video sam da ima potencijal da postane veliki igrač. Ograničiću se da kažem da sam veoma zadovoljan kako je posao obavljen i šta je doneo Fiorentini. Bio je veoma blizu Borusije Dortmund, zvali su ga Arsenal, Juventus i Atalanta… Da ga ne bih izgubio otišao sam u Beograd da mu upoznam porodicu, a potom sam ih odveo u Milano – kaže Korvino i otkrva šta mu je Dušanova mama tada rekla:

– Kada sam doveo Vlahovićevu porodicu u Milan, njegova majka mi je rekla: ‘Znaj da ti dajem novog Batistutu…’ Odgovorio sam joj da će mi biti dovoljan novi Luka Toni. Istorija će reći sve – rekao je Korvino.

Četiri godine kasnije konstatujemo – Vlahović je bio najbolji igrač Fiorentine, a ovog januara konstatujemo – najskuplji transfer u istoriji italijanskog kluba.

Prelazk u Juventrus

Na dan proslave svog 22. rođendana, 28. januara 2022. godine, Vlahović je potpisao četvorogodišnji ugovor s Juventusom vredan neverovatnih 82 miliona i tako ostvario najveći transfer u istoriji srpskog fudbala.. Debitovao je već 6. februara, započevši utakmicu kao starter. Tada je postigao i svoj prvenac u dresu "Stare dame".

Vlahović je 22. februara po prvi put u svojoj karijeri zaigrao u Ligi šampiona. Započeo je utakmicu osmine finala, protiv španskog Viljareala, koja se završila rezultatom 1:1. Jedini gol za Juventus na toj utakmici postigao je upravo Vlahović i to samo 33 sekunde nakon početka. Tako je postao igrač koji je, kao starter, na svom debiju, postigao najbrži gol u Ligi šampiona.

Broj 28 nosi veliku simboliku za njega

Mnogo toga se desilo 28. januara. Klub iz Firence je naveo da se Vlahović neće odmah pridružiti novom klubu, već će se sačekati da 28. januara 2018. da napuni 18 godina. Osim što je je tada rođen, istog dana je potpisao i za Juventus.

Spajaju ga sa prelepom Italijankom

Naš proslavljeni fudbaler, navodno je pao na čari devojke koju zovu "italijanska Megan Foks", a u pitanju je manekenka i misica koja je tamnošnjoj javnosti i te kako poznata. Naime, radi se o Italijanki Karolini Stramari.

Priče o vezi započele su nakon što su zajedno proslavili rođendan početkom 2022. godine, pošto su rođeni samo sa danom razmaka. Dušan je 28. januara napunio 22 godine, a Karolina dan ranije 23. Stramara i Vlahović su navodno uplovili u romansu nakon što je raskinuo sa Mariasole Polio, još jednom poznatom italijanskom influenserkom.

Karolina, strastvena navijačica "Juventusa", radi kao model i prezenterka sportskih video snimaka na društvenim mrežama, te redovno objavljuje intervjue sa poznatim fudbalerima iz Italije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs