"Bilo je uživanje ići u školu koju uglavnom pohađaju devojke": Evo koju diplomu ima Dušan Vlahović- mnogi ne veruju

"Majka je bila jasna: "Prvo škola, pa fudbal", tvrdio je Dušan Vlahović.

Celebrities
Autor:
"Bilo je uživanje ići u školu koju uglavnom pohađaju devojke": Evo koju diplomu ima Dušan Vlahović- mnogi ne veruju
Foto: ATA Images / Antonio Ahel

Dušan Vlahović važi za jednog naših trenutno najboljih fudbalera, no, malo ko je upućenu njegovu struku. On je po struci ono što vam prvo ne bi palo na pamet.

Kada je krenuo da tenira fudbal, Dušanova majka mu je dala do znanja da je najvažnije da završi školu, dok fudbal treba da mu bude na drugo mesto. Kako tvrdi, ona je zaslužna za to što je istrajao da završi srednju školu.

Dušan Vlahović
foto: DIL BENAYACHE / Sipa Press / Profimedia

"Bogu hvala, oko mene su uvek bili ljudi koji mi nisu dali da umislim da sam bitan. Roditelji su me učili da, šta god da se desi, nema spuštanja glave, ali ni šepurenja. Čim pomisliš da si bogom dan zna se šta sleduje, a pad je uvek bolan. Ne bih voleo da to doživim. Moje iskustvo govori da se naporan rad isplati. Sve ostalo je do čoveka, odnosno do onoga što je poneo iz kuće", rekao je svojevremeno Vlahović, prenosi "Blic".

"Majka je bila jasna: "Prvo škola, pa fudbal". Otac je imao više razumevanja, ali je deklarativno bio uz majku, da ne bude da ona priča jedno, on drugo. Ipak, znao sam da će mi uvek progledati kroz prste", ispričao je slavni srpski fudbaler.

Dušan Vlahović
foto: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Završio medicinsku školu

"Moja mama, koja je medicinski radnik, posavetovala me je da upišem medicinsku. Mada, zaista je bilo uživanje ići u školu koju uglavnom pohađaju devojke", otkrio je fudbaler, koji je kasnije zbog obaveza išao na vanrednu nastavu i dobio diplomu.

"Za učenje nikad nije kasno. Koristim svaku priliku da steknem nova znanja, nešto pročitam ili pogledam - zaključio je on tada za magazin "Hello".

Stil/Blic

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs