dušan vlahović

NAJBOGATIJI I NAJPOŽELJNIJI FUDBALER SRBIJE O PORODICI I USPEHU: Ne bih imao ništa protiv da budem mlad otac! (FOTO)

Dušan Vlahović uspeo je što nijedan drugi srpski fudbaler nije

Vip priča
Autor:
NAJBOGATIJI I NAJPOŽELJNIJI FUDBALER SRBIJE O PORODICI I USPEHU: Ne bih imao ništa protiv da budem mlad otac! (FOTO)
DUŠAN VLAHOVIĆ, Foto: Antonio Ahel/ATA

Fudbalski reprezentativac Srbije Dušan Vlahović u žižu javnosti dospeo je posle objavljivanja informacije da je iz „Fiorentine“ prešao u „Juventus“ za neverovatnih 82 miliona i tako ostvario najveći transfer u istoriji srpskog fudbala.

Prethodni rekord držao je Luka Jović, kome je „Real“ platio šezdeset miliona evra da bi napustio „Ajntraht“.

Iako deluje da je u životu Dušana Vlahovića, koji ima samo 22 godine, sve išlo lepo i lako, to je daleko od istine. U intervjuu koji je prošlog leta dao za magazin HELLO! iskreno nam je pričao o danima koje je sam provodio u Italiji, pateći za porodicom koju je ostavio u Beogradu.

‒ Jako sam vezan za roditelje i mlađu sestru, nju možda i najviše volim. Istina je da nisam imao obično detinjstvo. Propustio sam neke ekskurzije, izlaske sa društvom i slične stvari, ali ne žalim ni za čim. Znam cilj koji želim da ostvarim i idem ka tome.

U najtežim trenucima karijere, a dve situacije su bile „prelomne“, uz Dušana su bili samo roditelji i dva druga.

‒ Pamtim ko mi je okrenuo leđa, ali i ko mi je pružio ruku podrške ‒ bio je jasan.

Poslušao sam majčin savet

Iako je od najranijeg detinjstva pokazivao izuzetan sportski talenat, Dušanova majka zauzela je čvrst stav: prvo škola, pa fudbal. Otac je, kako nam je otkrio, imao više razumevanja, ali je deklarativno bio uz majku, da ne bude – ona priča jedno, on drugo.

‒ Znao sam da će mi on uvek progledati kroz prste. (smeh)

Zanimljiv je podatak da je, trenutno najplaćeniji fudbaler Evrope, posle završetka osnovne škole sa odličnim uspehom, upisao srednju medicinsku.

‒ Moja mama, koja je medicinski radnik, posavetovala me je da krenem tim putem. Mada, zaista je bilo uživanje ići u školu koju pohađaju mnoge devojke. Barem tu jednu godinu, dok sam mogao redovno da pratim nastavu. Kasnije sam se zbog obaveza prebacio na privatno školovanje.

Dečko, koji je praktično na pragu života postao ozbiljno bogat, prvu platu zaradio je sa 15 godina.

‒ Do mog punoletstva novac su primali roditelji. Tako i treba da bude. Sve bih im dao jer oni zaslužuju samo najbolje. Meni je ionako dovoljno da imam za garderobu i da odem na more ‒ skromno je dodao.

Naočiti Dušan Vlahović, visok skoro dva metra, i ranije je privlačio pažnju ženskog sveta, a sada je sasvim sigurno prvi na listi devojaka koje maštaju o udaji za fudbalera.

‒ Brak je nešto što se ne planira. Može da se desi za šest meseci, ali i za deset godina. Iskreno, ne bih imao ništa protiv da budem mlad otac ‒ priznao je.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs