STROGO PRAVILO NOVAKA ĐOKOVIĆA KOJE STEFAN MORA UVEK DA POŠTUJE: Ovako se sin uči da postane pravi GOSPODIN i šmeker

Đoković sa sinom Stefanom ima poseban odnos, njih dvojica već redovno posućuju sportske događaje, ali sve iznenađuje činjenica da ne navijaju za isti klub.

Porodica
01:45h Autor:
STROGO PRAVILO NOVAKA ĐOKOVIĆA KOJE STEFAN MORA UVEK DA POŠTUJE: Ovako se sin uči da postane pravi GOSPODIN i šmeker
Nole sa sinom Stefanom, Foto: KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Novak Đoković nije samo najbolji teniser na svetu, već je i jedan od najvećih sportista svih vremena. I dok na terenu ostavlja bez teksta ceo svet, u privatnom životu sve očarava njegova jednostavnost i neposrednost.

Naime, svaku priliku koristi da istakne da mu je porodica na prvom mestu, što pokazuje na delu njegov predivan odnos sa suprugom Jelenom. Oboje su posvećeni svojim naslednicima - Stefanu i Tari, trudeći se zajedničkim snaga da ih uzvedu na pravi put, kako bi izrasli u prave ljude.

Novak Đoković, Stefan Đoković
foto: Antoine Couvercelle / Panoramic / Panoramic / Profimedia

Iako ističe da ne može da bude strog otac, jedno pravilo njegov naslednik nikako ne sme da prekrši, smatrajući da će tako naučiti da bude pravi gospodin koji poštuje tuđe izbore, ali i postignuća.

Opšte je poznato da je Đoković veliki navijač "Crvene zvezde", dok Stefan obožava suparnički klub "Partizan". Oni zajedno i odlaze na utkmice oba tima, te zajedno uživaju košarci ili fudbalu. I dok se mnogi čude "kako je to mogao da dozvoli", slavni teniser sa sinom ima posebne sportske razgovore u kojima važi jedno strogo pravilo.

Novak Đoković
foto: Gao Jing / Xinhua News / Profimedia

— Nadam se da to šalje dobru poruku. Neki kažu da sam svom sinu dozvolio da navija za Partizan, a zvezdaš sam. Pitaju: kako sam to kao otac mogao da dozvolim? Nisam ja njemu ništa dozvolio, niti sam to uradio da bih se nekome dopao, nego sam svom sinu dao izbor da navija za klub za koji hoće, i da se s tim u vezi oseća kako želi. To je suština svega — rekao je Đoković u intervjuu za "Novosti" i dodao:

— Svom sinu sam rekao da, što se mene tiče, može da ide na utakmice Partizana, i kada igra sa Zvezdom, kao što je to nedavno bio slučaj, pa smo svi zajedno porodično išli, ili kada igra protiv bilo kog drugog tima.

1 / 7 Foto: ATA Images / Antonio Ahel

A onda se osvrnuo na zabranu koju Stefan mora da poštuje, u suprotnom može da zaboravi na košarkaške utakmice.

— Može da navija za Partizan, ali onoga trenutka kada ga budem čuo da vređa Zvezdine igrače, ili da pogrdno peva protiv najvećeg rivala, ili nekih drugih timova, tog trenutka se završava njegova kampanja prisustva košarkaškim utakmicama! On to zna i zasad to poštuje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs