prelepa!

NAJUSPEŠNIJA ĆERKA KATARSKOG ŠEIKA SVE OČARALA LEPOTOM: Ima 6-oro dece, savladala čak i triatlon, a opet u SENCI MAJKE

Najistaknutija ćerka katarskog šeika niže uspehe, a ima šestoro dece!

Porodica
00:43h Autor:
NAJUSPEŠNIJA ĆERKA KATARSKOG ŠEIKA SVE OČARALA LEPOTOM: Ima 6-oro dece, savladala čak i triatlon, a opet u SENCI MAJKE
Ko je najuspešnija ćerka katarskog šeika?, Foto: Printscreen Instagram / hindbnthamad

Šejka Moze ibn Naser je naistaknutija ćerka šeika Hamada ibn Halifa el Tanija, koji ima sedmoro dece. Oduševila je svojom pojavom na Svetskom prvenstvu u fudbalu, ali javnost vrlo malo stvari zna o njoj.

Naime, ovoj dami je, pre svega, obrazovanje bilo na prvom mestu. Posle školovanja u rodnom Kataru, otišla je na studije u Ameriku, gde je diplomirala na Univerzitetu Djuk, dok je magistarske studije iz oblasti ljudskih prava završila na Koledžu u Londonu.

Naslednica Hamada ima 38 godina i mnogo uspeha iza sebe, ali mnogi dele mišljenje da nikako ne može da dođe do izražaja od svojih slavnih i uticajnih roditelja, posebno od prelepe majke.

Obavljala je brojne funkcije

Obavljala je funkciju potpredsednice i predsednice izvršnog odbora Vrhovnog obrazovnog veća koje je preraslo u Ministarstvo obrazovanja i visokog obrazovanja. Bila je na visokoj funkciji u administraciji svog oca koji je presto predao njenom bratu šeiku Taminu.

Potpredsednica je i izvršna direktorka Katarske fondacije za obrazovanje, nauku i razvoj zajednice (QF), koju su osnovali njeni roditelji. Bila je kopresedavajuća savetodavnog odbora "Northwestern" univerziteta u Kataru, članica i potpredsednik Upravnog odbora Katarske fondacije.

Majka je šestoro dece

Već 12 godina je u skladnom braku sa šeikom Fajzala bin Tanija el Tanija. Glamurozno venčanje bilo je organizovano 2010. godine u Dohi, a kruna njihove ljubavi su, čak, šestoro dece - pet sinova i ćerka.

Njene objave na Instagramu, gde je prati više od 140.000 ljudi, umnogome se odnose baš na na decu i na metode vaspitanja i obrazovanja. Osim toga, mnogi pratioci su oduševljeni njenim besprekornim stilom, jer na savršen način kombinuje moderne i tradicionale komade.

Veliki je zaljubljenik u sport

Sportske aktivnosti su deo njene svakodnevne rutine, te je prošle godine čak u Hamburgu istrčala triatlon.

- Bio je 26. jun 2011. Moja ćerka je imala jedan dan. Izvan bolnice, putevi su bili zatvoreni, jer je trebalo da počne trka "Ironman". Od tog dana sam maštala da učestvujem u triatlonu. 10 godina kasnije, završio sam svoj prvi olimpijski triatlon na daljinu. Neću da lažem, malo sam razočarana zbog okolnosti na koje me trening nije mogao pripremiti. Stopala su mi utrnula od hladnoće tokom cele biciklističke trke i tokom većeg dela trčanja. Osećala sam da mogu bolje, ali to je gorivo za moju sledeću trku - rekla je tada ova borbena žena.

Takođe, učestvovala je događajima koji su najavljivali Svetsko prvenstvo. A uz roditelje i brata, koji je na čelu zemlje, prisustvovala je svečanoj ceremoniji otvaranja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs