ODRASTAO JE U BEDI, RAČUNE NISU MOGLI DA PLATE: Postao je najbolji na svetu, ali sve je u senci njegovog SRAMNOG POTEZA

Argentinski golman Emilijano Martinez proglašen je za najboljeg na svetu, a njegov postupak nakon dodele trofeja mnoge je zaprepastio.

Celebrities
18:11h Autor:
ODRASTAO JE U BEDI, RAČUNE NISU MOGLI DA PLATE: Postao je najbolji na svetu, ali sve je u senci njegovog SRAMNOG POTEZA
Životna priča argentinskog golmana o čijem skandalu svi pričaju, Foto: ADIL BENAYACHE / Sipa Press / Profimedia

Argentina je sinoć postala prvak Svetskog prvenstva u fudbalu nakon što je u finalu pobedila Francusku, a jedan skandal obeležio je dodelu trofeja za najbolje igrače na Mundijalu.

Naime, golman Argentine, Emilijano Martinez (30) pokazao je po mnogima neprimereneo i nesportsko ponašanje kada je vulgarno gestikulirao sa uručenom nagradom.

Emilijano Martinez dostigao je u Kataru vrhunac svoje karijere , koju je od 2010. do 2020. proveo kao uglavnom rezervni golman Arsenala. Pre deset godina bio je na pozajmici u Oksfordu, a sada je šampion sveta.

Emilijano Martinez vulgarno je gestikulirao nakon uručene nagrade
Emilijano Martinez vulgarno je gestikulirao nakon uručene nagrade foto: JB Autissier / imago sportfotodienst / Profimedia

U međuvremenu je igrao za Šefild Venzdej, Roteram, Vulverhempton, Hetafe, Reding, a od 2020. ustalio se među stativama Aston vile. Deluje da je Argentina sa njim dobila golmana i za naredne velike turnire, mada mu mnogi zameraju neprimereno ponašanje tokom celog Mundijala, koje apsolutno ne priliči šampionu sveta.

Emilijano je rođen 2. septembra 1992. godine u gradiću Mar del Plata, koji pripada predgrađu Buenos Ajresa u Argentini. Kako je sam često isticao nije imao baš srećno detinjstvo jer je odrastao u nemaštini. Kao mali jednom prilikom je zatekao oca kako plače u sobi zbog nemogućnosti da plati račune.

Ta scena ostala mu je urezana duboko u sećanju zbog čega je rešio da uspe. Vrlo rano je počeo da se bavi fudbalom, a kada mu je bilo samo 16 godina igrao je za Argentinski juniorski tim. Ubrzo ga je primetio "lovac na talente" iz Arsenala.

Martinez je avionom prebačen u londonski klub na probe i ubrzo je sve impresionirao svojim talentom. Arsenal nije gubio vreme već ga je odmah kupio za 1.1 milion funti, a klub Atletico Independiente rado se rastao od talentovanog mladića za taj iznos.

Martinez je rano počeo da se bavi fudbalom
Martinez je rano počeo da se bavi fudbalom foto: BEN STANSALL / AFP / Profimedia

Emiliano se teško skrasio u svom novom klubu. Zapravo je bio prestrašeni tinejdžer koji nije znao ni jednu reč engleskog. Prva godina daleko od porodice za njega je bila pravi izazov, a često je upadao u razmirice sa ostalim saigračima.

Nije mogao da igra profesionalne utakmice dok nije napunio 18 godina, a dugo vremena je proveo kao rezervni golman. Prava prilika mu se ukazala u junu 2020. godine kada je Bernard Leno pretrpeo tešku povredu, koju je Martinez savršeno iskoristio.

Iznad svega njegovi roditelji žrtvovali su sve što imaju samo da bi njihov sin uspeo, a Emiliano je jednom prilikom otkrio da je njegova majka često bila gladna da bi njenu omogućila zdrav i hranljiv obrok sa novcem koji ima.

O njegovom privatnom životu jako malo se zna, te se mnogi iznenade kada čuju da je već godinama u braku s Mandinom Martinez. Njih dvoje vezu su tržali u tajnosti, a jedino što je poznato je da su se venčali 2016. godine. Par iz braka ima dvoje dece, ćerku i sina, a svoju intimu drže podalje od javnosti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs