NOVI PORTRET KRALJEVSKE PORODICE UZDRMAO JAVNOST: ŠTA TO ONI PORUČUJU? Slikani pre sahrane kraljice, a osmesi nikad širi

Bakingemska palata objavila je prvu službenu fotografiju kralja Čarlsa III, s kraljicom suprugom Kamilom, a s njima su pozirali princ Vilijam i njegova supruga Kejt Midlton. Fotografija je izazvala mnogobrojne komentare i kontroverze

Celebrities
Autor:
NOVI PORTRET KRALJEVSKE PORODICE UZDRMAO JAVNOST: ŠTA TO ONI PORUČUJU? Slikani pre sahrane kraljice, a osmesi nikad širi
Objavljen novi portret britanske kraljevske porodice, Foto: Profimedia

Porodični portret kraljevske porodice snimljen je dan pre sahrane kraljice Elizabete, a vidljivo je da svi članovi izgledaju opušteno uprkos tužnim okolnostima. Mnogima su za oko zapali njihovi osmesi, a posebno je na udaru kiritika bila kraljica supruga Kamila, koja prema komentarima izgleda veoma euforično.

Pojedini tumače kako je fotografija zapravo podsetnik da su članovi kraljevske porodice uvek na dužnosti bez obzira na okolnosti. Izvori iz palate preneli su kako je fotografija nastala kako bi se ovekovečio novi, veoma značajan istorijski trenutak za kraljevsku porodicu prenosi "Dejli mejl".

Kralj Čarls, Kamila Parker
foto: Profimedia

Ipak, u tekstu dalje stoji kako postoje dva člana porodice kojima bi objavljivanje ove fotografije moglo da bude veoma neprijatno, a reč je o princu Hariju i Megan Markl koji su se povukli sa svojih kraljevskih dužnosti i nisu bili pozvani na svečani prijem koji je usledio nakon što je ova fotografija snimljena, a na kojem su bili brojni svetski zvaničnici. Njih na ovoj fotografiji nema, pa su mnogi zaključili kako je ovo glavni pokazatelj odnosa unutar kraljesvke porodice.

Megan Markl, Princ Hari
foto: Profimedia

Pored toga, stručnjak za britansku kraljevsku porodicu Ričard Ki komentariše kako je fotografija prepuna i druge simbolike. Kralj Čarls fotografisan je sa svojim starijim sinom i naslednikom krune, zajedno sa njegovom suprugom Kejt Midlton što jasno stavlja do znanja ko je budućnost monarhije. Takođe potret je ovekovečen ispred portreta kralja Džordža III, muškog monarha sa najdužom vladavinom u britanskoj istoriji.

Takođe mnogi su komentarisali i govor tela svih članova porodice, koji je prilično opušten i ukazuje na toplinu koja vlada među njima. Vilijam i Kejt fizički dominiraju, ali je Čarls više primaknut kameri i pleni samopouzdanjem, smatra Ričard Ki, što je drastična razlika u odnosu na to kako je izgledao nervozno i zabrinuto prilikom potpisivanja deklaracije preuzimanja dužnosti.

Ono što je mnogima bilo jasno, a što je potvrdio i stručnjak to je da je fotografija poslala jasnu poruku da na dvoru nema mesta za princa Harija i Megan Markl ukoliko odluče da se vrate.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs