šok!

"NIJE ONA NEUPUĆENA, SRAM JE BILO": Megan su svi osudili što nosi nakit saudijskog šeika, kažu da je "natopljen krvlju"

Svi su osudili ovaj potez Megan Markl!

Celebrities
09:00h Autor:
"NIJE ONA NEUPUĆENA, SRAM JE BILO": Megan su svi osudili što nosi nakit saudijskog šeika, kažu da je "natopljen krvlju"
Megan Markl se okitila krvavim minđušama, Foto: Profimedia

Megan Markl ne prestaje da bude tema broj jedan u britanskim medijima, a skoro svaki dan ispliva na površinu neki novi razlog za to. Naime, ovoga puta povod su minđuše koje je dobila kao poklon na venčanju 2018. godine od princa Saudijske Arabije. A lavinu komentara pokrenula je nova knjiga o ženi princa Harija.

U njoj je istaknuto da je Kraljica Elizabeta II bila veoma nezadovoljna na njihovoj svadbi baš zbog njih. I dok ih je Megan nosila na turneji po Australiji 2018. godine, nije mogla ni da nasluti da će tim komadom nakita navući na sebe ogroman gnev ljudi.

Megan Markl
foto: Profimedia

Buduči da su dijamantske viseće minđuše bile poklon šeika Mohameda bin Salmana, krunisanog princa Saudijske Arabije, dovoljna je bila činjenica da Megan bude na stubu srama.

Zašto je svetska javnost bila ogorčena?

Baš te 2018. godine ubijen je mučno saudijski novinar Džamal Kašogi, o čemu je brujao ceo svet, a u oktobru su zvaničnici priznali da su odgovorni za njegovu smrt. Zato su britanski mediji taj aksesoar opisivali kao poklon "natopljen krvlju" , jer dolazi iz ruku prvog čoveka Saudijske Arabije.

Megan Markl, Kejt Midlton
foto: Profimedia

A kako se baš Megan toliko zalagala za bolji položaj pripatnica nežnijeg pola u toj zemlji, mnogi smatraju da nikako nije smela da ih nosi.

- Toliko se ona prethodno zalagala za prava žena u Saudijskoj Arabiji", bili je komentar osoblja koje je pratilo Megan i Harija po turneji baš kad su "krvave minđuše" zasijale na vojvotkinjim ušima.

Međutim, turneja po Australiji je bila ispunjena i drugim, veoma neprimernim, a moglo bi se reći, i licemernim postupcima vojvotkinje od Saseksa. Navodo je Megan napustila bez pozdrava jednu grupu žena samo zato što je na skupu bila zastupljena i Organizacija Ujedinjenih nacija za prava žena.

1 / 6 Foto: Profimedia

Takođe, na turneji su Hari i Megan često morali da se pozdravljaju sa okupljenim građanima, kako bi im ukazali poštovanje. Postoje brojne fotografije kako se rukuju sa njima, dok je ova dama prelelepog stila primala i bukete cveća. I ništa to ne bi bilo sporno da se nije u jednom trenutku okrenula ka članu osoblja i prokomentarisala: "Ne mogu da verujem da me za ovo uopšte ne plaćaju!"

- Nije ona neka neupućena princeza! Pratila je međunarodnu politiku, sarađivala svojevremeno sa Organizacijom UN za prava žena, sve ovo je bilo nedopustivo. Nikom nije bilo jasno šta odjednom ima protiv njih - ogorčen je bio jedan od sagovornika autorke knjige "Dvorjani", autorke Valentine Lou, u kojoj su ovi skandali detaljno opisani.

Ali, izgleda da Megan nije mogla da se odrekne lepog nakita pa se ponovo okitila "krvavim minđušama" kad je došla na proslavu 70. rođendana Harijevog oca, sada kralja Čarlsa Trećeg. Tada je i isplivala tajna o poklonu šeika.

Dama koja je radila kao njihov privatni sekretar pokušala je da zataška čitavu stvar i navela kako su to, zapravo, neke pozajmljene minđuše.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs