LEPOTOM OSVAJA SVET

LEPOTICA S IRANSKE PALATE VREDNA JE DIVLJENJA: Nije imala priliku da uživa u svojoj tituli, a stekla je veliko BOGATSTVO

Iranska princeza Nor Pahlavi veoma je lepa i uspešna žena, ćerka je prestolonaslednika Reze Pahlavija, a njen život mnogo se razlikuje od kraljevskog.

Vip priča
18:10h Autor:
LEPOTICA S IRANSKE PALATE VREDNA JE DIVLJENJA: Nije imala priliku da uživa u svojoj tituli, a stekla je veliko BOGATSTVO
Iranska princeza Nor Pahlavi veoma je uspešna, Foto: Profimedia

Prelepu Soraju Esfandijari Bahtijari ceo svet je upamtio kao princezu sa tužnim očima, a da Iran ima prelepe princeze dokaz je i mlada princeza Nor Pahlavi. Već smo pisali o njenoj baki, poslednjoj carici Irana - Fari Pahlavi, koja iza sebe ima neverovatnu ljubavnu priču.

Prestolonaslednik i najstariji sin šaha bio je Reza Pahlavi, a koji je detinjstvo proveo u iranskim palatama. Promenom vlasti u Iranu i svrgavanjem njegovog oca Muhameda Reze Pahlavija s trona, prestolonaslednik je život nastavio kao izbeglica.

Fara Pahlavi
foto: Profimedia

Kraljevska porodica izgbila je vlast ali ne i veliko bogatstvo koje su posedovali.

Reza Pavli upoznao je mladu Jasmin, koja je tada imala samo 17 godina i odmah se zaljubio u nju. Uprkos razlici u godinama, nije joj mogao odoleti.

Ljubavnu vezu započeli su 1985. godine, a godinu dana kasnije krunisali su je brakom u kojem su dobili tri ćerke - Nor, Iman i Farah.

Princeza Nor danas ima 30 godina i najstarija je od sestara i prva članica uže iranske kraljevske porodice koja je rođena van Irana. Danas je poznata pripadnica visokog društva u Americi, dok se za nju obično kaže da spaja dva sveta: savremeni međunarodni životni stil sa tradicionalnim iranskim nasleđem.

Nor je žena koja pleni svojom lepotom, a pored velikog bogatstva i luksuza u kojem je odrastala nije imala kraljevske povlastice kao što je u svom detinjstvu imao njen otac.

"Sve što ja mogu je ceniti iranske vrednosti koje nosim u sebi i miriti ih s američkim vrednostima koje takođe imam, a koje me teraju da budem ono što želim biti", istakla je Nor.

Pored raskošne lepote koju ima, Nor je veoma obrazovana i svestrana. Nakon što je završila srednju školu u Merilendu, stekla je i diplomu psihologa na Univerzitetu Džordžtaun. Svoje znanje unapredila je na Univerzitetu Kolumbija, nakon čega se zaposlila kao savetnica u neprofitnoj investicionoj kompaniji "Acumen".

Osim psihologijom, Nor se bavi i modelingom te je krasila naslovne strane prestižnih magazina među kojima su "Harper’s Bazaar Arabia", "Vogue Arabia" i "Cosmopolitan Indonesia".

Ljubav prema modi nasledila je od svoje majke Jasmin, kao i od bake Fare Pahlavi - "Ona mi je predstavila neke od najvećih dizajnera današnjice, od kojih su mnogi bili njeni prijatelji, a uz to me je inspirisala da podržim i nove kreatore", rekla je Nor.

Zahvaljujući svojim poslovnim poduhvatima uspela je da izgradi bogatstvo čija vrednost se procenjuje na 1.5 miliona dolara. U slobodno vreme, princeza se bavi i aktivizmom, dok je tema njenog interesovanja borba protiv raka dojke od kojeg je bolovala njena majka.

Princeza ističe da su žene u Iranu znatno zapostavljene, te da se njihovo zdravlje u velikoj meri ignoriše. Zato je ona tu, da digne svest o tome.

Detalji iz njenog ljubavnog života nisu poznati, te se ne zna da li je princezino srce ukradeno ili još uvek čeka "princa na belom konju".

1 / 7 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs