NAJLEPŠE ŽENE ARAPSKIH ŠEIKA: Dok svi misle da moraju da nose HIDŽAB, njoj je SUKNJA KRAĆA od kose, u 60. su kao DEVOJKE

Mnogi se pitaju kako žive najlepše žene arapskih šeika, a one se kupaju u luksuzu.

Celebrities
Autor:
NAJLEPŠE ŽENE ARAPSKIH ŠEIKA: Dok svi misle da moraju da nose HIDŽAB, njoj je SUKNJA KRAĆA od kose, u 60. su kao DEVOJKE
Foto: Profimedia

Mnogi očekuju da su slavne lepotice sa Istoka u secni konzervativnih načela koja su karakteristična za to podneblje, a upravo te princeze su srušile sve predrasude i tabue motivišući tamošnje žene da se odvaže i od svog života naprave nešto.

Ovo su žene koje spajaju tradicionalno i moderno. Burku nose na moderan način, a luksuz u kojem žive pruža im slobodu o kojoj mnogi maštaju. One očaravaju stilom, neverovatnom spoljašnjošću i svojim novim interesantnim aktivnostima.

Moza bint Naser

Šeika Moza bint Naser
foto: Profimedia

Moza bint Naser ima 63 godine, majka je sedmoro dece, baka nekoliko unučića, supruga katarskog emira i žena koja je ozbiljan primer elegancije i stila. Pored nje, katarski emir ima još dve žene, ali Monzah se ističe kao najobrazovanija, ne samo u njihovoj kući, već i u čitavom arapskom svetu.

Ona je nekoliko puta istakla kako su za nju od svih titula najvažnija titula majke njenoj deci, a ima petoricu sinova i dve ćerke.

1 / 14 Foto: Profimedia

Mozah znanje sjajno primenjuje u praksi, aktivna je u mnogim organizacijama, poput Arapske demokratske organizacije, Organizacije za obrazovanje, nauku i razvoj zajednice i raznih programa za pomoć deci, zbog čega se predstavlja i kao političarka i aktivistkinja.

Značajan je njen rad u "Katar fondaciji, kojom upravlja njen suprug, a koji je izgradio "Grad obrazovanja" u Dohi i doveo u Katar američke fakultete. U Gazi je Moza pokrenula izgradnju niza obrazovnih institucija, a njen rad je doveo do toga da ova žena poseduje sedam počasnih doktorata. Mozah supruga često prati na njegovim službenim putovanjima.

Ranija el Abdulah

Kraljica Ranija
foto: Profimedia

Kraljica Jordana, žena kralja Abdulaha II i majka naslednika prestola, princa Huseina. Jordanska kraljica važi za jednu od najpoznatijih žena u arapskom svetu. Aktivno se bori za ženska prava, koja uključuju ekonomsku nezavisnost, poštovanje, donošenje odluka i mnoge druge stvari koje su ženama u arapskom svetu onemogućene.

Osim što je aktivna i poznata na političkoj sceni, Ranija neretko privlači pažnju svojim neprevaziđenim stilom.

1 / 10 Foto: Profimedia

Ranija je pohađala privatnu školu Nju Ingliš u Kuvajtu, da bi 1987. započela obrazovanje na američkom fakultetu u Kairu, na kojem je studirala ekonomiju i informatiku. 1991. godine je diplomirala, a magistarske studije je nastavila u Švajcarskoj.

Dina Abdulaziz el Saud

Dina Abdulaziz al Saud
foto: Profimedia

Dina Abdulaziz Al Sud je princeza Saudijske Arabije koja ne nosi burku ni hidžab. Ona je moderna princeza koja nosi kratku kosu i još kraću suknju, iako je udata i ima decu. Njen narod je smatra vulgarnom jer je odlučila da neguje evropski stil oblačenja.

1 / 8 Foto: Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Dina je postala glavni urednik časopisa Vogue Arabia 2016. godine. Bez obzira na svoju ljubav prema modnoj industriji, princeza obožava da provodi vreme sa svojom porodicom i da vaspitava svoje troje dece. Princeza ima vrlo razvijen modni biznis, otvorila je pregršt sopstvenih butika i često je prisutna na svetskim modnim revijama.

Amira at-Tavil

Amira Al Tavel
foto: Profimedia

Amira je bivša supruga princa Alvalida ibn Talala. Par se razveo 2013. (ne zna se iz kog razloga). Upoznali su se kada je ona intervjuisala Alvalida za školske novine, a nakon nekog vremena su se venčali. Amira je diplomirala na univerzitetu u Sjedinjenim Državama sa diplomom poslovne administracije.

Ona je prva saudijska princeza koja je javno odbila da nosi tradicionalnu arapsku haljinu u javnosti, a zalagala se u američkim medijima za prava žena iz Saudijske Arabije da voze. Smatra se jednom od najlepših predstavnica Istoka, uključena je u humanitarne akcije i dobrotvorne projekte širom sveta.

Haja bint el Husein

Šeika Haja Bint Husein Al Maktum
foto: Profimedia

Princeza Haja je druga supruga sadašnjeg vladara Dubaija, šeika Mohameda bin Rašida Al Maktuma, a takođe i sestra jordanskog kralja Abdulaha II. Par je u braku 15 godina, imaju ćerku i sina. Haja ima evropsko obrazovanje, zna nekoliko jezika, uključujući ruski.

1 / 6 Foto: Profimedia

Njena strast je konjički sport, osvojila je nekoliko međunarodnih takmičenja, učestvovala na Olimpijskim igrama. Haja je socijalno angažovana, posećuje društvene događaje u prelepim odevnim kombinacijama i unapređuje svoj projekat - fond za borbu protiv gladi u svom rodnom Jordanu.

Lala Salma

Lala Salma
foto: Profimedia

Supruga kralja Maroka, Muhameda IV. Ova riđokosa lepotica je prva od žena marokanskih kraljeva koja je prestala da pokriva lice i može se pohvaliti savremenom profesijom – inženjer informacionih sistema.

Fatima Kulsum Zohar

Kraljica Saudijske Arabije, voli svoj lični život da drži u tajnosti. Retko se pojavljuje u javnosti, ali je neko vreme vodila fejsbuk stranicu, čime je mnoge iznenadila. Fatima je rešila da poštuje tradiciju, a ne da ide u korak sa vremenom, kao većina istočnih lepotica.

Maita bint Muhamed Ben Rašid el Maktum

Šeik Muhamed al Maktoum
foto: Profimedia

Ćerka šeika Dubaija, Muhameda Ibn Rašida el Maktuma. Ova devojka, ne samo da se bavi sportom, već je i kapiten nacionalnog karate tima UAE. Maita može da se pohvali, ne samo upečatljivim sportskim dostignućima, nego i brojnim navijačima.

Dana el Kalifa

Princeza koja se bavi modom. Dana vodi blog, The Ovredressed, a i prava je instagram zvezda. Ona poražava svojom smelošću i nadahnjuje hiljade devojaka iz celog sveta da budu ono što jesu.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs