NAJPOZNATIJA PALESTINKA O RATU U IZRAELU: Svi su čekali da se ona oglasi, ali ovo niko nije očekivao

Džidži Hadid nikad nije krila svoje palestinsko poreklo, ali njena izjava mnoge je iznenadila

Celebrities
Autor:
NAJPOZNATIJA PALESTINKA O RATU U IZRAELU: Svi su čekali da se ona oglasi, ali ovo niko nije očekivao
Džidži Hadid o ratu u Izraelu, Foto: MPP / Starface / Profimedia

Čim je svetom odjeknula vest da je počeo rat u Izraelu, mnoge javne ličnosti su se oglasile, pisale javnu podršku porodicama nastradalih i pozivale na prestanak sukoba.

Ipak, svi su nekako čekali reakciju mlade, megaopularne manekenke palestinskog porekla, Džidži Hadid. Ona je nakon pet dana od početka rata prekinula ćutanje i oglasila se na Instagramu povodom rata u kojem učestvuje i njen narod.

"Moje misli su sa svima koji su pogođeni ovom tragedijom koja se ničim ne može opravdati i svakim danom u kojem se u ovom konfliktu gube nevini životi, od kojih su previše njih dečiji. Osećam duboku empatiju i srce mi je slomljeno zbog palestinske borbe i života pod okupacijom, to je odgovornost koju nosim svakog dana. Takođe osećam odgovornost prema mojim prijateljima Jevrejima, da bude jasno, kao što sam i ranije:

I dok gajim velike nade i snove za Palestince, nijedna od njih ne uključuje zlo za Jevreje".

Teror nad nedužnim ljudima nije u skladu sa i ne čini ništa dobro Pokretu Slobodne Palestine.Ideja da to jeste tako izazvala je bolan, višedecenijski ciklus obostrane osvete (čije žrtve ne treba da budu nedužni civili, ni iz Palestine ni iz Izraela) i pomaže da se razvije pogrešna ideja da je biti pro-Palestinac isto što i biti antisemita.

Ako ti smeta kada šaljem saučešće mojim voljenima, i Palestincima i Izraelcima, šaljem ti moju ljubav i snagu, ko god i gde god da si. Postoji mnogo kompleksnih, ličnih i opravdanih osećanja, ali svaki čovek zaslužuje osnovna prava, tretman i sigurnost, bez obzira na nacionalnost, religiju, etničku pripadnost ili rodnu zemlju.

Znam da moje reči nikada neće biti dovoljne da zacele duboke rane mnogih, ali uvek se molim za sigurnost nedužnih života", napisala je Džidži Hadid na svom Instagramu i brzinom svetlosti dobila gotovo milion i po lajkova.

Komentare je manekenka odmah onemogućila, kako bi sprečila rasprave.

Kako je po ocu poreklom Palestinka, bilo je očekivano da stane na stranu svog naroda, ali mnogi su na kraju bili iznenađeni njenom objavom.

Još fotografija Džidži Hadid pogledajte u našoj galeriji.

1 / 6 Foto: Profimedia

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs