NAJOPASNIJI PRINC SAUDIJSKE ARABIJE: Žene tvrde da nema lepšeg, a šuška se da je ONA prešla u ISLAM zbog njega

Najopasniji princ Saudijske Arabije, Mohamed bin Salaman ima popriličo zanimljivu životnu biografiju.

Celebrities
Autor:
NAJOPASNIJI PRINC SAUDIJSKE ARABIJE: Žene tvrde da nema lepšeg, a šuška se da je ONA prešla u ISLAM zbog njega
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

U nastojanju da poboljša veze sa naftom bogatom zalivskom državom, vlada Velike Britanije pozvala pozvala je kontroverznog princa Mohameda bin Salmana da dođe u posetu.

Ovaj diplomatski potez ima za cilj da popravi odnose nakon što je Muhamed "zamrznut" od strane Zapada nakon navodnog ubistva Kašogija 2. oktobra 2018. godine, a sa kojim se u vezu dovodi upravo princ Mohamed.

Pedesetdevetogodišnji novinar je otišao u konzulat u oktobru 2018. kako bi pribavio dokumenta koja bi mu omogućila da se venča sa verenicom iz Turske. Prema rečima saudijskih tužilaca, Kašogi je nasilno zadržan posle borbe i ubrizgana mu je ogromna količina droge, što je dovelo do predoziranja i smrti. Ostaci njegovog tela nikada nisu pronađeni. Inače, Kašogi je bio poznati kritičar saudijske vlasti, kritikujući njihovu intervenciju u Jemenu.

princ Saudijske Arabije
foto: BANDAR AL-JALOUD / AFP / Profimedia

Takođe, pet osoba osuđeno na smrt u Saudijskoj Arabiji je zbog ubistva novinara Džamala Kašogija, izjavio je javni tužilac ove zemlje.

MEđutim, ovo nije jedini zločin sa kojim se kontroverzni princ Mohamed dovodi u vezu. Naime, pričalo se da je otrovao kralja, onog kojeg je potom nasledio njegov otac, mada ove tvrdnje nikad nisu dokazane.

Istina je da je Mohamed bin Salaman truli bogataš koji i ne trepne kada kupuje jahte vredne milijarde. A zašto i bi kada se njegovo bogatstvo procenjuje u trilionima?!

Mohamed Bin Salman
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Od malih nogu Mohamed je bio zainteresovan za vladu, pratio je svog oca i ostao svestan svog imidža. Usput je naučio kako da komunicira sa velikim brojem uglednika i da izbegne indiskrecije. Pohađao je Univerzitet King Saud u Rijadu, Saudijska Arabija, gde je diplomirao pravo 2007. godine. Nakon toga je osnovao brojne firme i neprofitnu organizaciju namenjenu promovisanju preduzetništva u kraljevstvu. Godine 2009. postao je zvanični savetnik svog oca, koji je tada bio guverner Rijada. Kako je Salman rastao u rangu i uticaju, na kraju je postao prestolonaslednik 2012. godine, njegov sin od poverenja Muhamed je porastao sa njim.

Mohamed Bin Salman
foto: Profimedia

Ljubavni skandal

Princa Mohameda bin Salmana godinama prati jedan skandal. Naime, on je opsednut američkom glumicom Lindsi Lohan. Priča se da je princ godinama u bliskoj vezi sa Lindsi, dok je njen otac za američke medije naveo kako je njihova veza platonska.

Lindsi Lohan
foto: wxd laj / Mavrixphoto / Profimedia

Ipak, američki mediji godinama su dolazili do informacija o tome da bahati princ privatnim avionom dolazi po Lohan i obasipa ne skupocenim poklonima, uključujući i kreditnu karticu umotanu u ukrasni papair. Otac Lindsi Lohan sa ponosom je govorio o vezi njegove ćerke i saudijskog prestolonaslednika uveravajući Amerikance da su njih dvoje samo prijatelji, te da njegova ćerka ima bezbroj prijatelja u Saudijskoj Arabiji.

On je naveo da je "novinarima stalo do senzacije", dok njegova ćerka ulaže velike napore da pomogne izbeglicama u Siriji.

Šuškalo se i da je glumica zbog njega prešala u islam, jer su je paparaci fotografisali sa maramom na glavi, ali glumica je sve te navode negirala, kao i to da joj je prin dao kreditnu karticu.

Inače, kontorverzni princ ima 38 godina i važi za jednog od najpoželjnijih prinčeva.

Bonus video: NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA NINE PRLJE: Od svetla marine u Dubaiju do krijumčarenja kokaina i odsjaja metalnih rešetaka zatvora

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs