BAHATOST I RAZVRAT KAO STIL ŽIVOTA U MOĆNOM DUBAIJU: Stvari koje su prosečnom SRBINU jezive, tamo su normalne i POŽELJNE

Donosimo vam nekoliko neverovatnih stvari koje se mogu videti u Dubaiju i koje su tamo sasvim normalna pojava.

Lifestyle
11:29h Autor:
BAHATOST I RAZVRAT KAO STIL ŽIVOTA U MOĆNOM DUBAIJU: Stvari koje su prosečnom SRBINU jezive, tamo su normalne i POŽELJNE
Neverovatne stvari koje se mogu videti u Dubaiju, Foto: Shutterstock

Svi znaju Dubai kao igralište za bogate, matičnu bazu milionera iz celog sveta. To je dom drevne pustinjske kulture, ali trenutno prolazi kroz transformaciju, zbog zapadnog uticaja i modernizacije. Zbog luksuznog načina života koji nudi, Dubai je postao jedna od najatraktivnijih destinacija.

Međutim, iza sjaja i glamura, krije se mračna strana koju malo ko može da zamisli. Dnas vam donosimo nekoliko zanimljivih stvari koje možete videti samo u Dubaiju, a koje su našem narodu teško shvatljive ili gotovo nezamislive.

Egzotični ljubimci

U Dubaiju je sasvim normalna pojava videti egzotične kućne ljubimce na ulicama, kao što su gepard, leopard, pa čak i lav. Na neki način, posedovanje egzotičnih životinja tamo predstavlja stvar prestiža.

Neretka je pojava videti ove egzotične mačke kako vire iz automobila svojih vlasnika.

Kulturna katastrofa

Kada se stara tradicionalna odeća susreće sa današnjom modom, sigurno će doći do velikog kulturnog sukoba. Tamošnje žene koje ceo život drže do tradicije svaku ženu koja je razgolićena smatraće veoma nekulturnom.

Plaža je možda i glavni teren za velike sukobe u kulturi, bdući da tu možemo videti jasnu razliku između zapadnjačke i tamošnje kulture. Žena u bikiniju na plaži pored žene u burki je nešto nezamislivo nigde drugde na svetu, ali u Dubaiju je to samo životna činjenica.

Život u oblacima

 Dubai
Dubaifoto: Profimedia

Zamislite da se probudite ujutru, virite kroz prozor da biste proverili vremensku prognozu za dan i vidite oblake ispod sebe! Pa, ovo je svakodnevni život za emigrante u Dubaiju, koji imaju dovoljno novca da kupe penthause koji su bukvalno visoko do neba.

Dubai
foto: Profimedia

Dubai ima koncentraciju najviših zgrada u celom svetu, a ti visoki spratovi su ujedno i najveći mogući. Dubai je grad sa najvećim brojem penthausa i stanova dostupnih iznad 50. sprata!

Učenje stare mačke novim trikovima

Svi znaju da je najbolji način da trenirate svoju veliku mačku na haubi vašeg skupog sportskog automobila. Na taj način možete istovremeno pokazati svog opasnog egzotičnog ljubimca i svoj društveni status.

To je zaista najbolji način da dokažete celom svetu da ste vrhunski alfa mužjak. Osim ako se, naravno, vaš plan ne izjalovi i ako se vaš prijateljski egzotični ljubimac ne okrene protiv vas. Tada definitivno nećete izgledati kao alfa mužjak.

Spoj tradicionalnog i modernog

Jedna od najluđih stvari u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima je stalni kontrast između starog i novog, modernog i drevnog, a to se posebno vidi u stavu domorodačkih Emiraćana.

Iako prihvataju novi moderni luksuz i tehnološki napredak, oni i dalje ozbiljno poštuju svoje verske korene. Ova slika je savršena ilustracija tog fenomena, jer ove dame pokušavaju da veslaju dasku dok su još uvek obučene u svoju tradicionalnu odeću.

Život na ivici

Stanovnici Dubaija vole da žive na ivici. Bilo da se približavate lično sa divljim lavom ili se vozite na vrhu svog SUV-a kao daska za surfovanje dok se okreće naopačke na autoputu - ljudi u Dubaiju zaista mogu sve.

Automat za prodaju zlatnih poluga

U Dubaiju postoje bankomati koji daju više od gotovine - da, ovo je automat za prodaju zlatnih poluga! Odlično za one situacije u kojima ste zaboravili svoje zlato kod kuće.

Zlatni trio

U bilo kom drugom gradu na svetu, prelepa trojka poput Poršea, Ferarija i Mercedes džipa bi okrenula glave - ali u Dubaiju je ova vrsta neverovatne linije jednostavno svakodnevni događaj. Ova slika prikazuje ležernu scenu u gradu.

U Dubaiju je normalna pojava videti pozlaćene automobile koji takođe predstavljaju određen statusni simbol.

Zlatni kolač

Ovo nije vaš prosečan kolač - ovo je Dubai, tako da je sve što blista zaista zlato. Ovaj kolač košta preko 1000 dolara i drži rekord kao najskuplji kolač na svetu.

Ukusni dekadentni kolač je prikladno nazvan "Zlatni feniks" i sastoji se od najfinijeg italijanskog kakaoa, ugandske vanilije i, naravno, zlata od 23 karata. Ako ćete se prepustiti ovom broju kalorija, možete to učiniti sa stilom.

Džejms Bond ili stvarnost?

Možda zvuči kao nešto iz budućnosti, ali Dubai ne samo da ima najveću svetsku ponudu jedva legalnih sportskih automobila, već ima i vrhunski amfibijski automobil!

U stvari, prestolonaslednik Dubaija, šeik Hamdan Bin Mohamed Al Maktum, nema samo jedan vodeni automobil – on ima ukupno šest, koji zajedno vrede više od 800.000 dolara. Ovi automobili se zovu "panter" i mogu da dostignu brzinu do 80 mph na putu.

Samo nebo je granica

Pošto je Dubai sve o arhitektonskim inovacijama i pomeranju granica ljudskih sposobnosti, naravno, tu je teniski teren na nebu! Ovaj teniski teren drži rekord kao najviši na celom svetu.

Smešten na vrhu mega luksuznog hotela Burj Al Arab, uzdignut je 1000 stopa iznad zemlje. Rodžer Federer i Andre Agasi odigrali su ležeran meč na terenu. Kako neko može da igra tamo, a da se ne omami? Ne znamo.

Štala sa mermernim podom

Štale za konje se obično ne smatraju lepim – one su mesto gde se konji hrane, odmaraju, ispucavaju i čiste kopita. Poređenje dečije neuredne sobe sa štalom konja uobičajena je metafora koju koriste roditelji.

Samo u Dubaiju možete naći štalu sa mermernim podom i ofarbanim plafonom, koja podseća na predvorje luksuznog hotela u Las Vegasu! Ovaj konj definitivno živi dobrim životom, iako smo sigurni da više voli da bude napolju.

Visoko na nebu

Svako ko živi u gradu je upoznat sa lošim saobraćajem - to je samo činjenica života u svakom gradu na svetu, uključujući Dubai. Vaze vam neće pomoći ni kada je put potpuno zakrčen. Najbolji način da pobedite te gadne saobraćajne gužve?

Vazduhom, naravno! Samo u Dubaiju možete videti helikopter kako leti visoko kao neboderi sa jedinom svrhom da preveze luksuzno vozilo sa jednog kraja grada na drugi.

Limuzina u hitnu

Pričajte o dolasku sa stilom! Ne daj Bože, ako doživite tešku povredu i morate odmah da budete prevezeni u bolnicu, to je užasna situacija. Ali, priznajmo, malo je manje strašno ako se pojavite u hitnoj pomoći u zadnjem delu luksuzne rastezljive limuzine. Ovo ugodno vozilo hitne pomoći ima blistavo plavo svetlo na vrhu, kako biste bili sigurni da ćete smanjiti gužvu i dobiti medicinsku pomoć što je pre moguće.

Jedan muškarac i više žena

U Dubaiju je poligamija sasvim normalna i poželjna stvar, a da koliko je sve otišlo predaleko govori i činjenica da je Dubai savršeno mesto za orgije. Poznato je i da devojke sa Zapada odlaze tamo kako bi zaradile novac, a neretko upadaju u zamku bogatih šeika koji im plaćaju masne sume za razne egzibicije.

Dakle, Dubaiji nudi život na visokoj nozi, ali samo za one koji imaju dubok džep, u suprotnom - teško je uklopiti se u tamošnji stil života!

Da li biste i vi voleli da živete u Dubaiju i koja od ovih stvari vam se najviše sviđa?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs