UDAVALA SE SAMO ZA MOĆNIKE, A SMRT SINA JOJ JE NAJVEĆA LEKCIJA: Okrenula se čudnim ritualima i promenila život iz korena

Životna priča Elene Karić prepuna je zapleta i neobičnih događaja, a njen život obeležila je jeziva tragedija.

Vip priča
Autor:
UDAVALA SE SAMO ZA MOĆNIKE, A SMRT SINA JOJ JE NAJVEĆA LEKCIJA: Okrenula se čudnim ritualima i promenila život iz korena
Životna priča Elene Karić, Foto: Kurir/ Sonja Spasić

Najstarija ćerka modne kreatorke Verice Rakočević, Elena Karić rođena je 30. septembra 1971. u Beogradu, a oprobala se u svetu manekenstva i novinarstva, ali je na kraju odabrala da se bavi dizajnom enterijera.

Elena vodi neuobičajen stil života, a mnogi su bili iznenađeni njenom odlukom da iz grada ode na selo. Takođe, postala je zanimljiva zbog burnog ljubavnog života, dok je poznato da je bila samo sa moćnim muškarcima.

Tek što je napunila 18. godina, uživala je status fatalne devojke pred čijim vratima su udvarači čekali u redu. Ipak, njeno srce osvojio je markantni Podgoričanin Predrag Mijatović, koji je iz "Budućnosti" došao u "Partizan".

Elena Karić
foto: Kurir / Aleksandar Jovanović

Tek što je završila gimnaziju, Elena se udala za Predraga, uprkos tome što je verovala da se nikada neće udati.

Predrag Mijatović
foto: Profimedia

- ‘Nikad ne reci nikad’, postala je moja životna parola. Iako mi ni na kraj pameti nije padalo da se udam, bila sam prva iz generacije koja je to učinila. Pa čak ni danas, posle takvog iskustva, sebe nikako ne mogu da zamislim unutar takve institucije kakva je brak. Jedino sam oduvek silno želela da imam puno dece, da razlika u godinama između njih bude mala i da ispod božićne jelke stoji brdo poklona. Ali, meni ništa u životu nije bilo onako kako sam planirala. Peđu sam upoznala slučajno jednog aprila u sada već legendarnom restoranu ‘Knez’. Završavala sam Trinaestu beogradsku gimnaziju i kao večiti kampanjac pred sam kraj godine borila se sa Spinozom, Dekartom i Hegelom. Tako je verovatno nastala priča kako Peđa čita Aristotela, prava istina je da mu je on tada u stvari bio jedini rival - ispričala je Elena za list "Dama" davne 1998. godine.

Elena Karić
foto: Kurir / Sonja Spasić

Imala je 19 godina kada se ostvarila u ulozi majke.

– Hvala ti što si me uveo u magično iskustvo koje se zove biti majka. Imala sam samo 19 kad si me blagoslovio svojim bićem. Rasli smo zajedno. Luka, moje prvo magično zvezdano dete, ti predstavljaš čistu ljubav – obeležila je 28. rođendan sina njihovom zajedničkom fotografijom.

On već 12 godina živi u Americi, a dugo je radio na započinjanju glumačke karijere "preko bare". On je odlučio da se otisne preko okeana kako bi sam gradio karijeru tamo gde ga niko ne prepoznaje i gde je talenat jedini preduslov za uspeh.

Elena Karić
foto: Instagram / Elena.karamankaric

- Jako sam ponosan na svoje roditelje. Moja baka Verica Rakočević je izuzetno mlada baka, tako da naš odnos nije bio stereotipski odnos unuka i bake koja živi u selu i bere deci sveže trešnje. Ali otkad znam za sebe uvek je bila tu da pomogne i da nas savetuje - kazao je jednom prilikom za "Stori".

S proslavljenim fudbalerom dobila je i sina Andreja koji je rođen sa cerebralnom paralizom i koji je, nažalost, preminuo 2009. sa 13 godina.

- Poštujući dan rođenja mog drugog sina Andreja, koji nam je došao kao najveća lekcija uvodeći me u carstvo Morgana. Prošlo je 26 godina od duboke intimnosti sa boginjom tame - napisala je Elena na Instagramu na dan kada bi njen sin proslavio dvadeset šesti rođendan.

Elena Karić
foto: Kurir / Damir Dervisagić

Nakon burnog razvoda, Elena je započela vezu s kontroverznim biznismenom Andrijom Draškovićem, sa kojim je dobila sina Matiju, a onda se ubrzo razvela od njega.

Ljubav s Jugoslavom Karićem dogodila se na prvi pogled

Iako je po njenim rečima ona retko bila ona koja je pravila prvi korak sa sinom Hafe i Dragomira Karića to je učinila. Upozanali su se sasvim slučajno na proslavi BK televizija, a kako Elena nije znala da je on naslednik porodice Karić raspitala ko je dasa koji tako dobro izgleda. Upoznali su ih zajednički prijatelji, a Jugoslav je od prvog trenutka znao da je ona žena koju želi da odevede pred oltar.

Elena Karić, Jugoslav Karić
foto: Kurir/ Damir Dervišagić

Iako su godinama živeli u skladnom braku, do 15. godišnjice, po svoj prilici, nisu uspeli da stignu. Da u njihovom odnosu stvari nisu u najboljem redu, nagađalo se već neko vreme, a krajem 2019. godine Jugoslav je to na šaljiv način demantovao.

– Šta da vam kažem, neka pišu o svemu, pa i o nama. Došao je red i na nas, dugo nas nije bilo u novinama. Čekam Elenu da se vrati iz prelepog Perua, da vidimo kako ćemo i šta ćemo… Imamo ozbiljan problem, kokoške ćemo lako podeliti, njoj 25, meni 25, koze – svakome po jedna, ali imamo problem s kravama, imamo ih pet i ne znamo kako da ih podelimo – našalio se on, ističući da nema govora o razlazu.

Bonus video: Elena Karić pokaza unutrašnjost kuće, leži u crnoj posteljini

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs