ZA PRINCA SAUDIJSKE ARABIJE KAŽU DA JE UBICA I PSIHOPATA: Ženama je PRELEP, a šuška se da je 1 prešla u ISLAM zbog njega

Ljubavni skandal princa Saudijske Arabije, Mohameda bin Salamana nije jedini koji se vezuje za njegovo ime.

Lifestyle
Autor:
ZA PRINCA SAUDIJSKE ARABIJE KAŽU DA JE UBICA I PSIHOPATA: Ženama je PRELEP, a šuška se da je 1 prešla u ISLAM zbog njega
Foto: Profimedia

Mohamed bin Salman važi za jednog od najopasnijih, ali i najlepših prinčeva u Saudijskoj Arabiji. Rođen je 31. avgusta 1985. godine. On je sin saudijskog kralja Salmana bin Abdulaziza i njegove treće žene Fahdah bint Falah ibn Sultan. Član je kraljevske porodice koji služi kao prestolonaslednik Saudijske Arabije od 2017. i premijer od 2022. Jedno vreme bio je i ministar odbrane.

Od malih nogu Muhamed je bio zainteresovan za vladu, pratio je svog oca i ostao svestan svog imidža. Usput je naučio kako da komunicira sa velikim brojem uglednika i da izbegne indiskrecije. Pohađao je Univerzitet King Saud u Rijadu, gde je diplomirao pravo 2007. godine. Nakon toga je osnovao brojne firme i neprofitnu organizaciju namenjenu promovisanju preduzetništva u kraljevstvu. Godine 2009. postao je zvanični savetnik svog oca, koji je tada bio guverner Rijada. Kako je Salman rastao u rangu i uticaju, na kraju je postao prestolonaslednik 2012. godine, njegov sin od poverenja Muhamed je porastao sa njim.

Mohamed Bin Salman
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kontroverni princ Muhamed važi za jednog od najopasnijih, a dovodi se u vezu sa ubistvom novinara Džamala Kašogija. Naime, mnogi veruju da je on bio nalogodavac. Međutim, to nije jedini skandal koji se vezuje za njegovo ime, a pričalo se da je otrovao kralja, onog kojeg je potom nasledio njegov otac, mada ove tvrdnje nikad nisu dokazan.

Istina je da je Mohamed bin Salaman truli bogataš koji i ne trepne kada kupuje jahte vredne milijarde. A zašto i bi kada se njegovo bogatstvo procenjuje u trilionima?!

Mohamed Bin Salman
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ljubavni život

Princa Mohameda bin Salmana godinama prati jedan skandal. Naime, on je opsednut američkom glumicom Lindsi Lohan. Priča se da je princ godinama u bliskoj vezi sa Lindsi, dok je njen otac za američke medije naveo kako je njihova veza platonska.

Ipak, američki mediji godinama su dolazili do informacija o tome da bahati princ privatnim avionom dolazi po Lohan i obasipa ne skupocenim poklonima, uključujući i kreditnu karticu umotanu u ukrasni papair. Otac Lindsi Lohan sa ponosom je govorio o vezi njegove ćerke i saudijskog prestolonaslednika uveravajući Amerikance da su njih dvoje samo prijatelji, te da njegova ćerka ima bezbroj prijatelja u Saudijskoj Arabiji.

Lindsi Lohan
foto: wxd laj / Mavrixphoto / Profimedia

On je naveo da je "novinarima stalo do senzacije", dok njegova ćerka ulaže velike napore da pomogne izbeglicama u Siriji.

Šuškalo se i da je glumica zbog njega prešala u islam, jer su je paparaci fotografisali sa maramom na glavi, ali glumica je sve te navode negirala, kao i to da joj je princ dao kreditnu karticu.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs