OVA FATALNA BOSANKA OSVAJA SVET, A BILA JE DEVOJKA KOJU SU SVI KINJILI: U Dubaiju živi san, sad joj se dive i ZAVIDE

Sabrina Tubić je rođena u Bosni, odrasla je u Kalesiji, trpeći razne komentare a račun njenoj izgleda i rada, ali nije odustajala od svojih želja, i danas živi svoj san!

Lifestyle
12:50h Autor:
OVA FATALNA BOSANKA OSVAJA SVET, A BILA JE DEVOJKA KOJU SU SVI KINJILI: U Dubaiju živi san, sad joj se dive i ZAVIDE
Sabrina Tubić, Foto: Printscreen Youtube / sabsi_t

Bosanka Sabrina Tubić, inače diplomirana pedagoškinja, danas je jedna od najpopularnijih influenserki ne samo na našim prostorima, već polako osvaja i svet. Iako joj nimalo nije bilo lako suočavati se sa podsmesima na samom početku, svima je pokazala na delu da sve što se radi srcem uz puno truda, mora jednom da se isprali. Da je jedna od vodećih lica u ovoj vrlo popularnoj branši govori i činjenica da je o zanosnoj brineti pisao i "Vouge Arabia".

Sabrina Tubić
foto: Printscreen Youtube / sabsi_t

Rođena je 4. februara 1989. godine u Tuzli, a odrasla u Kalesiji. Tu je završila šest razreda osnovne škole, a potom su se preselile u Kalesiju gde je završila osnovnu školu. Uporedo s osnovnom školom, pohađala je i nižu muzičku školu, odsek klavir.

Maštala je o tome da postane pijanistkinja, doktorica, plesačica, a nakon toga model. Priznaje da je bila vrlo razigrano i pomalo nestašno dete. Njena majka Šefika, inače vlasnica salona venčanica „Sabrina“ u Kalesiji se ponovo udala, te influenserka ima mlađu polusestru Berinu i polubrata Amara. Po završetku osnovne škole upisala je Gimnaziju „Ismet Mujezinović“ u Tuzli. Potom je upisala pedagogiju i psihologiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli i diplomirala 2012. godina, ali se tom profesijom nikad nije bavila.

Ipak, njen životni put nije bio nimalo lagan i priznaje da je godinama trpela vršnjačko nasilje i da su je deca u školi maltretirala zbog debljine.

- Bila sam debela, imala sam perut u kosi, nisam bila kao lepe devojčice koje imaju ravnu kosu i svetle oči. Zbog toga sam postala predmet vršnjačkog nasilja u školi. Deca su me nazivala ružnim imenima, govorili su mi svakakve gadosti. Svaki dan sam dolazila kući uplakana - priznala je pre nekoliko godina Sabrina i dodala:

- Moja mama je to primetila, pa sam odlučila da joj kažem šta se događa. Pao mi je kamen sa srca. Jednom sam se vraćala autobusom kući iz muzičke škole, a grupa koja je sedela iza mene počela je da me zadirkuje. Bacili su mi papire i nazivali me raznim pogrdnim imenima, a najglasniji je bio jedan dečak. Svi u autobusu su se smejali. U trenutku sam se okrenula i rekla: 'Ok, ja sam takva kakva jesam, ali pogledaj sebe na šta ličiš, kao slamka si" - kaže Sabrina i dodaje da joj je trenutak u kojem je shvatila da se od maltretiranja može braniti sama potpuno promenio život.

Vrtoglavi uspon u karijeri

Odlučila da je da rizikuje, ali ipak da sledi svoje snove. Formalno obrazovanje joj je značilo zvog rada na sebi, ali nije se videla u toj struci. Njene želje su bile drugačije, i uprkos komentarima tradicionalne sredine, nije odustala. Danas je jedna od najuspešnijih influenserki na svetu.

A kako je sve počelo?

Tokom treće godine fakulteta Sabrina je počela da čita blogove na sajtu „lookbook.nu“, te da istražuje načine na koje funkcioniše takva vrsta posla. Već sledeće godine je pokrenula vlastiti blog pod nazivom „sabrinatubic.com“.

S obzirom na to da je pasionirani ljubitelj šminke, kozmetike i mode, nije joj teško padalo da svakodnevno pronalazi nove ideje za blogove i snimanja. Zahvaljujući društvenim mrežama, stekla je pratioce iz cele Bosne i Hercegovine, a sve češće su joj se javljale blogerke iz regiona sa kojima je sarađivala. Pored modnih fotografija, Sabrina je pisala savete o nezi kose, kože i tela, o šminki, ishrani i drugim temama.

Dve godine je je ulagala veliki trudi i rad u sve to, ali nije imala nikakve finansijke koristi, naprotiv. Međutim, to je nije obeshrabrilo. S obzirom na to da je svaki dan dobijala sve više čitalaca, privukla je i pažnju medija.

Tokom naredne dve godine čitanost njenog bloga je bila sve veća, a počela je i da dobija mnogo pratilaca na drušvenim mrežama. To je zahtevalo i dodatni trud i rad. Sabrina je nastavila da radi u maminom butiku, a bavila se i šminkanjem za venčanja. Neretko je tokom sezona po ceo dan provodila šminkajući devojke koje se udaju, njihove majke, tetke i sestre, a najčešće je to radila u salonu, jer nije volela da joj nepoznati ljudi dolaze u kuću, niti da ona ide njima u posetu. Ipak „online“ posao je postajao sve ozbiljniji kada su počeli da joj se javljaju i prvi strani sponzori.

Nakon toga je krajem 2014. pokrenula i „Ju Tjub“ kanal „Sabrina Tubic“, a u oktobru 2015. godine je shvatila da je vreme da odluči da li da se potpuno posveti blogovanju i „Ju Tjubu“ ili da se drži sigurne zarade. Poslušala je srce i, kako se kasnije ispostavilo, nije se pokajala.

1 / 5 Foto: Printscreen Youtube / sabsi_t

Sabrini su sve češće stizali poklon paketi od raznih kozmetičkih kuća koje je predstavljala i testirala na svom blogu i „Ju Tjub“ kanalu, a pozivi za saradnju najčešće su stizali iz Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država. U jednom intervjuu bosanskohercegovačkim medijima mlada blogerka je priznala da zbog administrativnih „peripetija“ i problema koje ima sa domaćom carinom sve češće razmišlja o tome da se zbog posla preseli u neku drugu zemlju.

Sabrina i Dino su nastavili sa snimanjima, a nakon godišnjeg odmora u Dubaiju, polovinom 2017. godine odlučili su da se tamo presele. Naime, poznato je da je Dubai oaza za jutjubere, influensere i vlogere, ne samo zbog nestvarno lepih lokacija, nego i brojnih predstavništva svetski poznatih brendova koji su tamo smešteni. S vremenom su stizali i pozivi modnih agencija, pa se Sabrini konačno ostvario san da postane model.

U septembru 2019. godine Sabrina je nominovana za najbolju blogerku/influenserku u Dubaiju. Nagrada se dodeljuje u sklopu svetskog festivala mode u Dubaiju (World Fashion Festival Award).

Sabrina Tubić
foto: Printscreen Youtube / sabsi_t

Ljubav iz osnovne škole

Svog supruga Dinu Tubića je upoznala u šestom razredu. Povremeno su se družili u osnovnoj školi, a putovali su zajedno u Tuzlu u srednju školu. Dino je završio Građevnsko-geodetsku školu u Tuzli. Kada su oboje izašli iz dužih veza počeli su intenzivnije da se druže, pa je prijateljstvo preraslo u ljubav. Nakon dve godine zabavljanja Dino ju je zaprosio i venčali su se tri dana nakon što su diplomirali – Sabrina na Filozofskom fakultetu, a Dino na Američkoj akademiji u BiH. A kruna njihove ljubavi je ćerkica Danin.

Dino joj je bio najveća podrška od prvog dana kako je odlučila da počne da piše blog. Pomagao joj je oko snimanja modnih fotografija, snimanja i objavljivanja videa za „Ju Tjub“, a nakon toga je zbog sve češćih zahteva pratilaca počeo redovno da se pojavljuje u klipovima. Do 2016. godine je radio u jednoj građevinskoj firmi, a potom su se oboje potpuno posvetili blogovima, vlogovima i društvenim mrežama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs