PRINC SAUDIJSKE ARABIJE JE BOGATIJI OD SVIH BOGATAŠA: Ima 37 godina, troši kao da SUTRA NE POSTOJI, a živi u LUKSUZU

Šta god poželi, Mohamed bin Salman al Saud i dobije. A ovaj tridesetsedmogodišnji princ Saudijske Arabije ima bujnu maštu

Zanimljivosti
16:14h Autor:
PRINC SAUDIJSKE ARABIJE JE BOGATIJI OD SVIH BOGATAŠA: Ima 37 godina, troši kao da SUTRA NE POSTOJI, a živi u LUKSUZU
Kako živi princ Saudijske Arabije?, Foto: Profimedia

Princ Saudijske Arabije i premijer Mohamed bin Salman al Saud je jedan od najbogatijih ljudi na svetu koji voli da troši milione. Izreka "niko mu ništa ne može" najbolje se oslikava upravo na ovom princu. On ima i može i hoće. Sudijska Arabija se ponosi njime i njegovom "otvorenošću" ka svetu, dok on uživa u tome što je čitava planeta njegovo igralište.

Mohamed je vlasnik jedne od najskupljih nekretnina na svetu. Reč je o francuskom zamku koji se nalazi u blizini Pariza i koji se prostire na 700 m2 i vredi 300 miliona dolara. Ovaj zamak poseduje 10 spavaćih soba, vinski podrum, kućni bioskom, bazen sa ajkulama koji služi kao akvarijum i još mnogo toga.

Rođen 1985. godine, Mohamed predstavlja "novi talas" Saudijske Arabije. Mnogi se slažu da je princ Saudijske Arabije jedinstven, ali samo po svom neverovatnom talentu trošenja novca.

Mohamed poseduje jednu od najluksuznijih jahti na svetu - megajahtu Serenu koja ima 439 stopa dužine i vredi oko 400 miliona dolara. Ova jahta ima veliki unutrašnji bazen sa slanom vodom, dva heliodroma, noćni klub, snežnu sobu, dečije igraonice, zid za penjanje, tobogan na palubi, prostorije za posmatranje morskog dna, 12 kabina i veliki vlasnički apartman sa posebnim liftom.

Ovaj 38-godišnji diplomirani pravnik je strastveni kolekcionar umetničkih dela poput ostalih članova saudijske kraljevske porodice koja bi mogla da vredi čak 1,4 biliona dolara. Sa takvim ogromnim bogatstvom, neko sigurno može sebi priuštiti da se uplete u rat nadmetanja za sliku Leonarda da Vinčija od 450 miliona dolara na aukciji Christie's.

Prodata za 450 miliona dolara, slika je postala najskuplja ikada prodata na aukciji. Princ Mohamed je anonimno telefonom dao pobedničku ponudu za Salvator Mundi. Još od aukcije nije se znalo gde se nalazi umetničko delo. Raširile su se spekulacije da se na Mohamedovoj jahti Serene nalazi Salvator Mundi vredan skoro pola milijarde dolara. Sam princ odlučio je da zaustavi glasine izgradnjom posvećenog muzeja koji će pokazati ovo remek-delo svetu.

Mladi vođa, plave krvi sa jamama bogatstva bez dna, jednostavno mora biti predmet kontroverzi. Kad ovaj princ hoće na zabavu, ne ide na zabavu; umesto toga, zabava dolazi do njega. U 2015. godini, MBS je napravio čitav arhipelag u Maleu na Maldivima, njegovim mestom za zabavu. Zajedno sa preko 100 egzotičnih plesača i izvođača iz celog sveta, tada 29-godišnji saudijski prestolonaslednik potrošio je 50 miliona dolara na neograničeno veselje. Velaa, privatno ostrvo na Maldivima, poznato kao jedna od najluksuznijih i najskupljih destinacija na svetu, svedočilo je kako desetak Saudijaca uživa u veštačkom snegu na netaknutim plažama i raskošnim vilama sa privatnim palubama, bazenima i batlerima.

Osoblje od 300 opsluživalo je princa, njegove srećne goste i velika imena iz celog sveta, uključujući Pitbula, korejskog repera „Gangnam Style“ Psija i di-džeja Afrodžaka. Kako su vesti o Mohamedovoj poseti procurile u lokalnoj publikaciji, princ i njegova delegacija su otišli, prenosi luxlife.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs