kraljevska porodica

KAMILA ZBOG ČARLSA UKIDA JEDNO OD ELIZABETINIH KRALJEVSKIH PRAVILA: Nova kraljica ne želi da vlada po starom sistemu

Kraljica Elizabeta II je tokom svoje 70-godišnje vladavine uvek imala skup dvorskih dama koje su joj pomagale u svemu

Šuška se
Autor:
KAMILA ZBOG ČARLSA UKIDA JEDNO OD ELIZABETINIH KRALJEVSKIH PRAVILA: Nova kraljica ne želi da vlada po starom sistemu
Kamila želi da ukine kraljevsku tradiciju, Foto: Profimedia

Kamila Parker postala je kraljica, nakon stupanja kralja Čarlsa III na presto, a sada kada je zauzela tu poziciju, postoji mogućnost da će ukinuti jednu od kraljičinih omiljenih tradicija, "Dvorske dame".

Kamila Parker, Kralj Čarls III
foto: Profimedia

Nagađa se kako bi se Kamila mogla rešiti dvorskih dama u znak podrške suprugu, kralju Čarlsu III, koji navodno planira smanjiti troškove monarhije.

Kraljica Elizabeta II je tokom svoje vladavine uvek imala skup dvorskih dama koje su joj pomagale u svemu. Umele su da sakupljaju cveće na događajima, rešavale administrativne poslove, čak su joj pomagale i oko oblačenja.

Kraljica Elizabeta II
foto: Profimedia

Imala ih je samo četiri pre svoje smrti, a zovu se Meri Morison, Lejsi Elizabet Liming, Suzan Rodes i Lejdi Suzan Husej. Te žene dolaze iz bogatih porodica i nisu plaćene za svoje dužnosti.

Kamila i princeza Kejt Midlton, mogle su imati svoje dvorske dame odmah nakon udaje za kraljevsku porodicu, ali nijedna nije želela to. Sada kada je Kamila kraljica, izvori kažu da će najverovatnije ukinuti tu tradicije. Do promena će doći zbog smrti monarha sa najdužim stažom, jer se očekuje da će sada sve njene dama otići u penziju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs