Počnite što pre

Vrlo važan, ali zaboravljen mišić: Samo jedna vežba donosi veliko olakšanje!

Uz pomoć ove vežbe sačuvaćete zdravlje kičme i naučiti da sedite ispravljeno, a i bol u leđima će se povući
Fitnes & Nutricija
20:18h Autor:
Vrlo važan, ali zaboravljen mišić: Samo jedna vežba donosi veliko olakšanje!
Foto: Shutterstok

Dame koje su se posvetile teretani ili redovnom vežbanju kod kuće daju sve od sebe da bi oblikovale stomak, zategle noge, podigle zadnjicu. Tačnije, obraćaju pažnju samo na delove tela koji su obeleženi kao najprivlačniji na ženskom telu.

Ali, vrlo je važno i da obratite pažnju na mišiće leđa, a pogotovo na jedan, koji je veoma važan, a većina žena se nikad ne bi setila da i njega ojača. To je mišić poznat kao trapez, veliki leđni mišić koji ima ulogu da kontroliše tri vrlo važna dela tela - vrat, kičmu i ramena.

Domaće ulje otklanja bolove u leđima i zglobovima - Stara ruska metoda lečenja!

Ovaj mišić koristi se pri okretanju glave, pomeranja ramena napred-nazad i podrška je kičmi, a uništava se teškim torbama i predugim sedenjem za računarom. Zbog svega toga, što pre počnite da radite jednostavnu vežbu za ovaj važan mišić i čuvajte trapez jakim i zategnutim!

Vežba za jačanje trapeza:

Stanite uza zid i raširite noge tako da stopala budu u ravni sa ramenima. Kičma, zadnjica, ramena i ruke neka budu naslonjeni uz zid. Zatim, savijte ruke u laktovima pod uglom od 90 stepeni u visini ramena i podižite ih iznad glave što višlje. Vratite ruke u početni položaj i uradite od 10 do 15 ponavljanja.

Za sve dame jake volje - Oblikujte zadnjicu i noge uz 5 novih vežbi!

Pomoću ove vežbe ojačaćete, ali ujedno i opustiti napeti trapez, pa će se bolovi u leđima smanjiti, a i držanje će biti pravilnije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs