Pomfrit iz rerne je najidealniji pomfrit koji se prirema bez ulja. Najbolji je ako koristite polugotov zamrznut, koji poređate u pleh sa pek papirom, posolite, začinite ga i pečete u zagrejanoj rerni, na opciji duvanja vrućeg vazduha oko 10-15 minuta, dok ne porumeni.

Obogatite mu ukus začinima – isprobajte ga sa aromama kao što su aleva paprika, čili, granule belog luka, ruzmarin, origano, ili već onim što vam se najbolje slaže uz hranu s kojom ga služite, šta najviše volite.
Iako i pripremom u rerni možete dobiti pomfrit bez dodatka ulja, ovaj način ima određene nedostatke u odnosu na pripremu u fritezi na paru.

Rernu morate prethodno zagrevati, a sam proces pečenja traje nešto duže, tako da ćete utrošiti više vremena i struje u odnosu na pripremu sa fritezom. Takođe, friteza ima tajmer i nelepljiv premaz, pa nema lepljenja krompira za pleh ili pek papir, kao ni mogućnosti da vaš omiljeni specijalitet zagori.
Kada pripremite sočak i ukusan krompir, ne zaboravite da ga trpezu obogadite i neizostavnim sosevima za potpuni užitak.