Preventiva je najbolja

Urasle dlačice: Otklonite ih na prirodan način i sprečite njihovu pojavu za sva vremena!

Morate se osloboditi ovih nepozvanih gostiju, jer, osim što izgledaju ružno, one mogu izazvati dodatne probleme sa kožom
Nega
22:52h Autor:
Urasle dlačice: Otklonite ih na prirodan način i sprečite njihovu pojavu za sva vremena!
Foto: Shutterstock

Ništa lepše od glatkih nogu ispod lepršave suknje preko leta! Ali, šta raditi ako se nakon glatkog osećaja nakon brijanja pojave urasle dlačice?

Morate se rešiti tih neželjenih gostiju, jer mogu izazvati velike probleme, a osim toga, izgledaju jako ružno. Evo nekoliko načina kako da sprečite pojavu uraslih dlačica, a i saveta kako da ih otklonite na najbolji način ukoliko se ipak pojave.

Profesorka motiviše studentkinje da ne briju noge! Pročitajte zašto OVDE.

Izbegavajte preusku odeću

Ako želite da sprečite pojavu uraslih dlačica, izbegavajte nošenje preuske odeće koja uzrokuje trenje, što stvara pritisak na folikul dlake, usled čega postoji veća verovatnoća da će dlaka rasti prema unutra, umesto napolje.

Obrijte se pred kraj tuširanja

Brijanje može biti stresno za kožu, jer se pri nepravilnom brijanju oštećuje folikul dlake i pospešuje njihovo urastanje. Zato brijanje treba da ostavite za kraj tuširanja, kada je koža dobro omekšala, kao i dlačice, pa će brijanje biti maksimalno nežno i postojaće minimalna opasnost od urastanja.

Uvek koristite hidratantnu kremu za brijanje

Kod kovrdžavih i grubljih dlaka veća je verovatnoća da će urasti, što znači da na bikini zonu morate posebno da obratite pažnju. Pri svakom uklanjanju suvišnih dlačica koristite hidratantnu kremu za brijanje.

Kojih sedam grešaka činimo u toku brijanja, saznajte OVDE.

Redovan piling

Piling pre bilo koje vrste depilacije odličan je način da sprečite urastanje dlačica. Što je sloj mrtve kože deblji, to je dlakama teže da probiju na površinu i rastu normalno. Sa druge strane, piling uklanja mrtve ćelije kože i na taj način omogućava dlačicama da rastu u pravom smeru.

Šta da radite ako vam urastu dlačice?

Tretirajte ih kao akne

Urasle dlačice vrlo su slične aknama, pogotovo ako se upale, što se često i dogodi. Koristite istu taktiku kao i za uklanjanje akni: dezinfikujte ih određenim sredstvom nekoliko dana za redom i praktikujte piling, što bi trebalo da bude dovoljno da upala splasne i da dlačice dobiju dovoljno prostora da izrastu kako treba.

Tople obloge

Ako možete da vidite uraslu dlačicu u koži, stavite na nju toplu oblogu koja će omekšati dlaku i ublažiti iritaciju. Držite oblogu nekoliko minuta i ponovite postupak dva do tri puta na dan.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs