Zabavite se dok ih pripremate

Najpopularniji praznični keksići na svetu: Medenjaci koje vole i deca i odrasli! (RECEPT)

Ovaj recept za ukusne i mirisne medenjake će vas oduševiti!

Recepti
18:24h Autor:
Najpopularniji praznični keksići na svetu: Medenjaci koje vole i deca i odrasli! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Ukusni medenjaci jedan su od najpopularnijih božićnih kolačića, a ovo je recept uz pomoć kojeg će vam sigurno ispasti savršeno.

Praznična atmosfera je u punom jeku i pravo je vreme za otvaranje starih kuvara i pregledavanje internet stranica u potrazi za savršenim receptima. Ako ste i vi u procesu traganja, ovaj recept za ukusne i mirisne medenjake će vas oduševiti.

PS: jako je jednostavan!

Sastojci:

Za medenjake: 100 g čokolade, 250 g mlevenih badema, 50 g brašna, 1 jaje, 200 g meda, 2 kašičice kakaa u prahu, pola kašičice šećera s cimetom, malo mešavine začina za medenjake

Za preliv: 200 g šećera u prahu, 2 kašike mleka, nekoliko kapi ekstrakta vanile

Miris detinjstva: Vanilin kiflice koje svima uspevaju! (RECEPT)

foto: Profimedia

Postupak pripreme:

1. Otopljenu čokoladu pomešajte s bademima, brašnom, jajem, medom, kakaom i začinima i zamesite u glatko testo. Omotajte ga folijom i stavite u frižider na sat vremena.

2. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dok se rerna zagreva, razvijte testo na debljinu od 7-8 milimetara, a potom kalupima za medenjake vadite različite oblike.

3. Oblikovane medenjake stavite na papir za pečenje, pecite ih oko 10 minuta i nakon toga stavite na hlađenje sa strane (ne u frižider!).

4. Ohlađene medenjake prelijte šećerom u prahu otopljenim u mleku ili ih ukrasite otopljenom čokoladom i drugim dodacima po želji.

Tradicionalni praznični keksići: Linzeri su užitak za sva čula! (RECEPT)

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs