prijatno

Ručak na brzinu, a prste ćete da poližete: Napravite pastu koja će oduševiti vaše ukućane! (RECEPT)

Jednostavno se pravi, a dobićete odličan ručak u kojem ćete uživati sa svojom porodicom.

Recepti
13:30h Autor:
Ručak na brzinu, a prste ćete da poližete: Napravite pastu koja će oduševiti vaše ukućane! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Recepata za jednostavan ručak ili barem prilog koji se može na brzinu pripremiti nikad nije dosta.

Evo jednog koji će vas svojim ukusom oboriti s nogu, a možete da ga kombinujete sa bilo čim.

Sastojci:

  • 300 grama graška (svežeg ili smrznutog)
  • 400 grama testenine
  • 3 kašike maslaca
  • 1 češanj belog luka
  • malo parmezana

Punjeni krompir: Sočan i aromatičan ručak je savršen za leto! (RECEPT)

foto: Profimedia

Priprema:

  • U veliki lonac stavite vodu, posolite je i pustite da prokuva.
  • Istovremeno u tiganj stavite grašak i dodajte vode tek da prekrije povrće. Neka vri nekoliko minuta. Ocedite ga, ali zadržite vodu od kuvanja.
  • Dodajte testeninu u lonac provrele vode, a dok se testenina kuva na laganoj vatri rastopite maslac, dodajte beli luk i lagano popržite nekoliko minuta.
  • Sklonite sa vatre.
  • Pola kuvanog graška stavite u blender, dodajte malo vode (3-4 kašike) koja vam je ostala od kuvanja graška, dodajte proprženi maslac i beli luk te naribani sir.
  • Uključite blender i usitnite grašak. Ako je potrebno dodajte još malo vode u kojoj se kuvao grašak.
  • Posolite i pobiberite po želji.
  • Ocedite jesteninu i prelijte toplim sosom od graška, dodajte grašak koji niste usitnili u blenderu.
  • Nakon serviranja na tanjir stavite malo narendanog sira.

Bez prženja i pohovanja: Za ručak spremite tikvice u rerni! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs