Brzo i ukusno

Punjeni paradajz: Idealan letnji lagan ručak! (RECEPT)

Punjen paradajz može da bude prilog mesnim ili ribljim jelima ili pak glavno jelo uz koje će odlično ići činija sezonske salate

Recepti
Autor:
Punjeni paradajz: Idealan letnji lagan ručak! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Omiljeni paradajz poprimiće intenzivniju arome kada ga ubacite u rernu, a kada ga napunit finom, aromatičnom smesom, u kratkom roku ćete uživati u sjajnom ručku bez previše muke. Kombinaciji svakako dodajte i kačkavalj po želji kako bi čitava stvar bila još slasnija. Sastojci:

400 g paradajza, 100 g luka, 2 jaja, 4 kašike brašna, 1 kašika maslaca, 1 kašika mleka, sveže mleveni biber, 2 čena belog luka, 1 kašika peršuna, pelat, majčina dušica, bosiljak

Priprema:

Odseći nožem gornji deo paradajza pa ga izdubiti kašikom.

Zagrejte maslac, na njemu izdinstajte sitno seckan luk dok ne postane staklast, dodajte sitno iseckani beli luk, pa još kratko dinstajte i dodajte seckan peršun.

Jaja ulupajte, dodajte im brašno, mleko, kašiku svežih začina i biber.

Pomešajte sa lukom, belim lukom i peršunom.

Napunite paradajze dobijenom smesom, poklopite odsečenim delom i stavite u posudu.

Po želji možete da dodate i neki kačkavalj, a na dno posude za pečenje da sipate malo pelata.

Pecite 35-40 minuta na 150 stepeni.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs