Omiljeni paradajz poprimiće intenzivniju arome kada ga ubacite u rernu, a kada ga napunit finom, aromatičnom smesom, u kratkom roku ćete uživati u sjajnom ručku bez previše muke. Kombinaciji svakako dodajte i kačkavalj po želji kako bi čitava stvar bila još slasnija.
Sastojci:
400 g paradajza, 100 g luka, 2 jaja, 4 kašike brašna, 1 kašika maslaca, 1 kašika mleka, sveže mleveni biber, 2 čena belog luka, 1 kašika peršuna, pelat, majčina dušica, bosiljak
Priprema:
Odseći nožem gornji deo paradajza pa ga izdubiti kašikom.
Zagrejte maslac, na njemu izdinstajte sitno seckan luk dok ne postane staklast, dodajte sitno iseckani beli luk, pa još kratko dinstajte i dodajte seckan peršun.
Jaja ulupajte, dodajte im brašno, mleko, kašiku svežih začina i biber.
Pomešajte sa lukom, belim lukom i peršunom.
Napunite paradajze dobijenom smesom, poklopite odsečenim delom i stavite u posudu.
Po želji možete da dodate i neki kačkavalj, a na dno posude za pečenje da sipate malo pelata.
Pecite 35-40 minuta na 150 stepeni.
Prijatno!
Punjen paradajz može da bude prilog mesnim ili ribljim jelima ili pak glavno jelo uz koje će odlično ići činija sezonske salate
Punjen paradajz može da bude prilog mesnim ili ribljim jelima ili pak glavno jelo uz koje će odlično ići činija sezonske salate