Probajte

Najzdravije posne punjene paprike: Jednostavan, a ukusan ručak za celu porodicu! (RECEPT)

Ne propustite novi recept naše bake!

Recepti 17.06.2018. - 10:50h Autor: Bakina kuhinja
Bakina kuhinja, Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 6 kašika heljde zrno,  3 kašike ječmenih pahuljica,  3 kašike pšeničnih pahuljica,  3 kašike ovsenih pahuljica,  2 kašike susama,  2 kašike lanenog semena,  1 kašika mlevenog kima,  ulje, mleveni biber, so, mlevena paprika, 

1 glavica crnog luka,  5-6 čenova belog luka,  2 šargarepe,  7-8 krupnih paprika, 

1 svež paradajz, 1 krompir,  50 g pirinča,  200 ml kuvanog paradajza,  1 kašika kukuruznog skroba

foto: Bakina kuhinja

Uputstvo: Na ulju propržiti sitno seckan crni luk, dodati rendanu šargarepu pa kad se i ona uprži dodati rendani krompir, zatim, ječmene, pšenične, ovsene pahuljice, susam, laneno seme,kim, mleveni biber, mlevenu papriku, izdrobljen beli luk

 

U to još dodati opran pirinač i so i sve dobro izjednačiti. Paprike oprati izvaditi seme i puniti i zatvarati kriškama svežeg paradajza.

foto: Bakina kuhinja

Ređati u podmazanu tepsiju. U 1/2 l vode dodati punu kašiku kukuruznog skroba i 200 ml kuvanog paradajza i preliti paprike i odozgo na svaku papriku ulja.

 

Peći na 250 stepeni oko 50 minuta da ispari tečnost i paprike se zapeku.

foto: Bakina kuhinja

Najbolje ih poklopiti ako imate poklopac, ako ne folijom koju viljuškom izbockate ili pek papirom. Servirati uz pire krompir, ili krompir na pari.

 

Prijatno!

(Izvor: Kod bake u gostima)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...