Recepti sa Stilom

Fileti smuđa u mileramu

Ukusno i drugačije od onog na šta smo navikli
Recepti
11:42h
Fileti smuđa u mileramu
  • 45 minuta
  • Srednje teško
  • Za 2 osoba

Sastojci

  • 1 smuđ (600-700 g)
  • 200g milerama
  • 2 krompira
  • 1 čen belog luka
  • Maslinovo ulje
  • So
  • biber

Priprema

Za početak isfiletirati smuđa. Kada dobijete 2 jednaka fileta, posoliti ih i pobiberiti i na zagrejanom tiganju na maslinovom ulju s obe strane peći ih par minuta. Krompir oguliti i skuvati u slanoj vodi.U vatrostalnu činiju na dno posude složiti kuvani krompir isečen na ploške, preko njega staviti filete smuđa i sve preliti mileramom, u koji je prethodno dodate sitno iseckani beli luk. Peći u rerni 15 minuta na 220 stepeni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs