probajte

Čokoladni indijaneri: Najukusniji zalogaji sa kremom koji se topi u ustima! (RECEPT)

Najukusniji kolačići sa filom od belanaca, umočenim u čokoladu

Recepti 05.03.2018. - 20:34h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Sastojci: 400g brašna, 200g margarina, ,350g šećera,  50g kakaoa,  6 jaja,  100g čokolade za kuvanje,  70ml ulja, 2 kašike mleka

 

Uputstvo:  U posudu staviti prosejano brašno, na listiće isečeni margarin sobne temperature, 100g šećera, kakao, mleko, 1 jaje i 1 žumance. Sve sastojke dobro umesiti da bi se dobilo glatko testo. Ako je testo baš tvrdo, dodajte još malo mleka.

 

Umotati testo u foliju i staviti da odstoji u frižideru jedan sat. Odstajalo testo izručiti na pobrašnjeni radni sto i razvući oklagijom, pa modlom za sečenje ili čašom vaditi krugove prečnika 6cm, debljine 5mm.

Krugove ređati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u rerni predhodno zagrejanoj na 200 stepeni deset minuta.

 

Umutiti 5 belanca postepeno dodavajući 125g šećera. Belanca mutiti nekih 20 minuta.

 

Drugu polovinu šećera ušpinovati sa 20ml vode u gust sirup. Vreli sirup postepeno dodavati u belanca i mutiti bez prestanka, kako bi se dobio čvrst fil. Špricem za kolače sa okruglim, širokim nastavkom nanositi fil na keks. 

 

Filovane ostaviti u frižider da se stegnu, pa prelivati ili umakati u čokoladnu glazuru.

 

Za glazuru, na laganoj vatri istopiti čokoladu i ulje.

 

Pre služenja, ostaviti još da odstoje u frižideru. Od ove količine materijala izađe oko 30 indijanera.

 

Prijatno!

 

(Stil.Kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...