idealno za sve prilike

Lisnato slano pecivo: Mekano kao duša! (RECEPT)

Idealno, kako za doručak ili užinu, tako i za prelepo posluženje za večernja druženja s prijateljima

Recepti 19.11.2017. - 16:53h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Ovo fino slano lisnato pecivo izmamiće sve pohvale vaših ukućana. Idealno, kako za doručak ili užinu, tako i za prelepo posluženje za večernja druženja s prijateljima. Zaista je predivne teksture koja se savršeno lista. Mekano kao duša, a spolja predivno hrskavo, sa zlatno- žutom koricom posutom semenkicama.

 

Pečeni karfiol: Tako dobro i ukusno, a jednostavno jelo!

foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 500-600 gr brašna, 200 ml jogurta, 3 jaja, 20 gr kvasca, 1 kašika šećera, malo soli, 150 gr feta sira, 100 gr maslaca, semenke

Priprema: Kvasac rastopiti u malo mlake vode, dodati šećer, jogurt, 2 jaja, brašno i so pa umesiti srednje tvrdo glatko testo i ostaviti 30 minuta da naraste. Naraslo testo razviti i podeliti na 7 loptica. Svaku lopticu razviti što tanje i premazati je razmekšanim maslacem, a preko njega izmućenim sirom. Svaku lopticu razvući pa stavljati jednu preko druge. Poslednju razvijenu ne premazivati. Testo mora biti pravougaonog oblika. Preseći ga na pola po dužini,  pa na trake širine oko 3 cm.

 

Krompir pita sa prazilukom: Jednostavno, brzo i ukusno!

foto: Bakina kuhinja

Svaku traku raseći po sredini pa krajeve provući kroz rasečeni deo, Jedan spolja, jedan unutra isečenog dela kao što je prikazano u videu.

 

Musaka od slatkog kupusa: Neodoljiv ručak prepun vitamina!

foto: Bakina kuhinja

Ređati u pleh koji ste podmazali ili stavili pek papir.

 

Brza pohovana gibanica: Najsočnija pita na svetu!

foto: Bakina kuhinja

Ostaviti da testo malo naraste pa ga premazati žumancetom, posuti semenkicama, kimom i krupnom solju. Peći na 200 stepeni C oko 20 min.

 

Uživajte!

 

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...