Probajte

Starinski način pripreme kesten pirea: Ukusan i zdrav, a gotov za čas! (RECEPT)

Najukusniji zimski slatkiš koji nas podseća na prošle dane i starinske poslastičarnice...

Recepti 10.11.2017. - 20:20h Autor: Stil
Kesten pire, Foto: Shutterstock

Sastojci: 1 kg kestena, 500 ml punomasnog mleka,  2 vanilin šećera, 20 g belog šećera,  25 ml ruma

 

Uputstvo: Skuvajte kestene u vodi i ogulite ih. Najbolje se gule dok su još vrući, držite ih poklopljene u loncu da što duže ostanu topli.

 

Usitnite oguljene kestene u pire. Nalijte mleko, dodajte šećer i rum pa kuvajte dok kesteni ne upiju mleko i dok se sve ne sjedini mešajući. Ako vam se čini da je smesa pregusta dodajte još mleka, a ako je preretka kuvajte malo duže.

 

 

Kada kesteni upiju mleko i napravi se gusta smesa, provucite je kroz mašinicu za meso da biste dobili rezance.

 

Ukrasite šlagom.

 

Prijatno!

 

Probajte još: 

 

Najkremastiji dezert na svetu: Zalogaji koje ćete pamtiti! (FOTO)

 

Krambl: Preukusna topla poslastica sa krckavim testom i sočnim kajsijama koje se tope

 

Dve sjajne poslastice od neodoljivog lešnik krema: Spremne za čas (FOTO)​​​​​​​​​​​​​​

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...