RECEPT

RUČAK ZA DANAS: Pile po starinski, domaća supa i krompirići!

Setimo se detinjstva i lepih momenata kada bi majka spremila pile, krompir i domaću supu... Ugodite sebi

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Pile po starinski, domaća supa i krompirići!
Foto: Shutterstock

Potrebno je: jedno celo pile, 1kg krompira, 2 kašike masti, začini po želji, 200 grama šargarepe, 100 grama celera, 1 glavica crnog luka, peršun...

Priprema: Pile dobro operite, a potom zasecite iza krila, oko bataka, odvojite malo belog mesa, zatim odvojite i malo masnoće od pileta i nešto kožice. Meso koje ste odvojili od pileta, stavite u lonac sa vodim, dodajte rendanu šargarepu, celer i luk. Kuvajte supu, a kasnije po volji možete dodati peršun i začine, kao i testeninu za supu.

Pile dobro namažite mešavinom suvog začina i senfa. Zatim ga stavite u podmašćen pleh i pecite na 200 stepeni Celzijusa oko 20 minuta. Dodajte krupno isečene krompire koje ste prethodno dobro uvaljali u mešavinu začina. Dodajte i 100ml vode. Pecite još pola sata.

Uživajte u domaćem jelovniku!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs