Potrebno je: jedno celo pile, 1kg krompira, 2 kašike masti, začini po želji, 200 grama šargarepe, 100 grama celera, 1 glavica crnog luka, peršun...
Priprema: Pile dobro operite, a potom zasecite iza krila, oko bataka, odvojite malo belog mesa, zatim odvojite i malo masnoće od pileta i nešto kožice. Meso koje ste odvojili od pileta, stavite u lonac sa vodim, dodajte rendanu šargarepu, celer i luk. Kuvajte supu, a kasnije po volji možete dodati peršun i začine, kao i testeninu za supu.
Pile dobro namažite mešavinom suvog začina i senfa. Zatim ga stavite u podmašćen pleh i pecite na 200 stepeni Celzijusa oko 20 minuta. Dodajte krupno isečene krompire koje ste prethodno dobro uvaljali u mešavinu začina. Dodajte i 100ml vode. Pecite još pola sata.
Uživajte u domaćem jelovniku!