Probajte

Pohovane tikvice i plavi patlidžan na 5 načina: Preukusni hrskavi zalogaji! (RECEPT)

Ako ste ljubitelj pohovnaih poslastica, nalazite se na pravom mestu...

Recepti 28.10.2017. - 20:08h Autor: Bakina kuhinja
Bakina kuhinja, Foto: Profimedia

Sastojci: 2 plava patlidžana, 1-2 tikvice, 3 jaja, so,  100 g brašna, 100 g kikirikija,100 g suncokretovih semenki, 100 g korn fleksa,  100 g slanih štapića, 

50 g čipsa od krompira, 3 čena belog luka

 

Uputstvo:: Tikvicu i plavi patlidžan očistiti i iseći na na tanje komade i posoliti i ostaviti 20 min da puste sok, a zatim ocediti i dodati izdrobljen beli luk.

 

Jaja izmutiti, a kikiriki, korn fleks, štapiće i čips izdrobiti oklagijom ili u blenderu. Seme suncokreta možete ostaviti celo ili i njega malo izdrobiti.

 

Komade tikvice, ili plavog patlidžana provući prvo kroz brašno, jaja i kroz jedno od izdrobljenih navedenih sastojaka i redjati u tepsiju koju obložimo pek papirom.

 

Peći na 200 stepeni stepeni oko 35 minuta.

 

Probati viljuškom dali su tikvice i patlidžan mekani.

 

Prijatno!

 

Probajte još:

 

Brzi mafini-krofne sa sirom: Recept koji vredi sačuvati!

 

Kuglof pita sa mesom: Provereno dobar recept!​​​​​​​

 

Slani punjeni tašci: Danima ostaju sveži i mekani! (RECEPT)​​​​​​​

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...