uspe svaki put

Ludo testo: Od njega pravimo pice, kiflice, uštipke! (RECEPT)

Od ovog testa se može spremiti sve što vam padne na pamet, od uštipaka i mekinja prženih u ulju ili kiflica sa sirom ili džemom… mogućnosti su ograničene samo vašim idejama.

Recepti
09:15h Autor:
Ludo testo: Od njega pravimo pice, kiflice, uštipke! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Potrebno je: 3 jaja, 1,5 kesica suvog kvasca, 1 kg brašna, 80 ml jogurta ili kiselog mleka, 80 ml vode, 80 ml mleka, 80 ml ulja.

Priprema: Mleko sa vodom zagrejati lepo ne da ključa nego da puši, pa mu dodati jogurt, ulje i izmućkana jaja. U veliku činiju staviti brašno i kvasac pa zamesiti gusto testo.

Ako neko ima veliki stojeći mikser koji može da mesi testa staviti prvo tečne sastojke pa na njih sipati brašno i umutiti. Može se mestiti u početku i običnim mikserom sa dodacima za testo (oni spiralni) ali samo dok se ne zgusne.

Testo izručiti na pobrašnjenu površinu i malo mesiti da se lepo sjedinite ga odmah staviti u najlon kesu (malo veću) i u frižider.

Pica hleb: Najukusniji zalogaji od namirnica koje imate u kući! (RECEPT)

foto: Profimedia

Prva upotreba testa je posle 3 sata, a onda kako vam duša ište naredna 2 do 3 dana.

Važna napomena: Testo u kesi lepo naraste ne dirajte ga sve do momenta kada ćete ga upotrebljavati, tada ga prvo premesite. Premešeno preostalo testo staviti u novu kesu i vratiti u frižider do sledećeg korišćenja. Nema potrebe svaki put stavljati novu kesu, ali ako se baš zalepi nije nikakav problem samo je zameniti.

Napomena za mini picu: Ako se peče ova mini pica treba joj oko 12 minuta na 260 stepeni program ventilator sa grejačem i donji grejač u rerni. U svakom slučaju koja god pica da se peče temperatura treba da je visoka, a vreme pečenja ne sme biti predugo (obično je to za veće pice između 15 do 18 minuta). Tako se dobija fino hrskavo testo, a sastojci ne budu prepečeni.

Probajte još:

Najukusnije lisnate kiflice: Slojevito testo koje se topi u ustima! (RECEPT)

Tajni sastojak, zlatni savet: Zbog ovoga će vam testo svaki put narasti kao ludo!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs