Evo nekoliko trikova koji će vam pomoći da vašatesta budu kao iz najboljih restorana ili kao sa slike vašeg omiljenog kuvara:

- Pre nego što počenete da mesite testo, izvadite puter i jaja iz frižidera i držite ih neko vreme na sobnoj temperaturi.

- Ne preterujte sa količinom praška za pecivo ili kvasca, jer postoji mogućnost da testo naraste previše i pukne.

Kako da napravite ludo testo: Univerzalna smesa za najlepša peciva (RECEPT)

testo-profimedia.jpg
Foto: Profimedia

- Testo stavljajte uvek u zagrejanu rernu, jer sva testa sa praškom za pecivo i kvascem to "traže". Prilikom spajanja vlažnih i suvih sastojaka dolazi do hemijske reakcije i testo odmah počinje da raste. Sačekajte 10 do 15 minuta od trenutka kada rerna dostigne željenu temperaturu i onda stavite testo u nju.

Zlatni savet: U svako testo stavite jednu supenu kašiku jabukovog sirćeta! Zdravo je, testo bolje naraste, a povrh svega, testu daje odličan "šmek"!

Svaki dan čistite lice jabukovim sirćetom: Fenomenalni rezultati!

testoshutterstock.jpg
Foto: Shutterstock

Ako budete sledili ovaj savet, više nikad vam se neće desiti da vam testo padne ili ne naraste lepo