Fantastično jelo

Musaka na posni način: Nova varijanta starinskog jela! (RECEPT)

Tradicionalno jelo možete da jedete i u vreme posta, ako ga spremite ovako
Recepti 01.04.2016. - 12:53h Autor: opanak.rs
Foto: Thinkstock
  • 40 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 3 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 2 čena belog luka
  • 250 g sojinih mrvica
  • suvi biljni začin
  • so, biber
  • 100 g paradajz pirea
  • pire od 500 g krompira

1. Prokuvajte sojine mrvice pa ocedite vodu. Dinstajte luk, šargarepu, pa dodajte sojine mrvice i začine. Možete da dodate i dve do tri kapi belog vina. Na kraju stavite i paradajz pire.

 

2. Napravite pire od krompira, a zatim ga podelite na dva jednaka dela. U tepsiju staviti pola pripremljenog pirea, zatim fil i na kraju ostatak pirea.

 

3. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Jelo možete služiti i hladno.

 

Svilena pita: Hit poslastica među Francuzima! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...