Recepti sa Stilom

Govedji gulaš

Uloženo vreme i trud u spremanje ovog jela će vam se vratiti božanstvenim ukusom
Recepti 06.08.2013. - 11:59h
Govedji gulaš, Foto: Shutterstock
  • 150 minuta
  • Srednje teško
  • Za 6 osoba

Sastojci

  • 800g govedjeg mesa
  • 500g Crnog luka
  • 40g sušene slanine
  • 50g sveže paprike
  • 50ml paradajz-pirea
  • 2 kašike aleve paprike
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašičica kima
  • po ukusu peršuna
  • soli i bibera po ukusu

Meso i crni luk isecite na kockice pa kad se dobro izdinstaju, dodajte im sitno seckanu slaninu, beli luk i kim. Malo kasnije dodajte brašno, alevu papriku i paradajz-pire i dinstajte oko dva sata. Pri kraju izvadite meso i propasirajte sos u kom se meso dinstalo, a zatim ga vratite u sos. Posolite, pobiberite i dodajte peršunov list pa kuvajte sve zajedno još nekoliko minuta.

 


Savet: Govedinu možete čuvati u zamrzivaču do godinu dana

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs