Rajski zalogaji

Meke kao duša: Najlepši recept za kiflice

Kad prvi put probate, nećete prestati da mesite ovo testo
Recepti 17.08.2015. - 20:55h Autor: cure.ba
Foto: Shutterstock
  • 50 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 5 dl tople vode
  • 70 g mleka u prahu
  • 12 g suvog kvasca
  • 800-900 g brašna
  • 50 g šećera
  • 1.5 kašičica soli
  • 80 g otopljenog maslaca
  • 1 jaje
  • 50 g otopljenog maslaca za premazivanje

1. Dodajte 1,5 dl mleka u prahu u 5 dl tople vode, otopite maslac i dodajte i njega. Brašno prosejte u posudu i dodajte kvasac, šećer, so, jaje i toplu vodu sa mlekom i maslacem.

 

2. Umesite fino meko testo, na kraju dodajte malo ulja i oblikujte kuglu. Prekrijte posudu i stavite na toplo da udvostruči volumen, oko 50-60 minuta zavisno od topline mesta, piše Coolinarka.

 

3. Kada je testo udvostručilo volumen, lagano ga premesite, pobrašnjavite radnu površinu i istresite testo. Razvucite ga na 40x45cm, premažite otopljenim maslacem i isecite pravouganike veličine 7×15 cm.

 

4. Svaki pravougaonik malo razvucite i umotajte u rolnicu i slazite u veliku tepsiju obloženu papirom za pečenje. Malo ih odmaknite jednu od druge, jer će one još narasti.

 

5. Ostavite ih jos nekih 30 minuta na toplom mjestu. Dok  rolnice “odmaraju”, zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite dvadesetak minuta ili dok ne dobiju finu rumenu boju.

 

6. Pečene rolnice izvadite i premažite vrućim otopljenim maslacem i istavite ih da malo odmore.

 

Napomena: Po želji, kiflice možete praviti i sa nadevom po želji, poput sira, mesa, džema ili eurokrema.

 

Tradicionalna zimnica: Spremite je kao vaša baka! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...