Napoleon torta bez pečenja, idealna za Sv. Jovana: Sprema se toliko lako, a lepši spoj hrskavog i kremastog nema

Donosimo vam recept za preukusnu Napoleon tortu.

Recepti
Napoleon torta bez pečenja, idealna za Sv. Jovana: Sprema se toliko lako, a lepši spoj hrskavog i kremastog nema
Foto: Printskrin@Вкусно Просто Быстро - Домашняя кухня/YouTube

Po originalnom receptu u ovu tortu idu lisnate kore i tada ukus podseća na krempite, međutim, u receptu koji sledi korišćen je keks kao podloga. Napoleonova torta se priprema bez pečenja, jednostavno i brzo, a ukus joj je jednostavno neverovatan, idealno posluženje za Sv. Jovana.

Sastojci:

Baza:

  • 250 g krekera sa kremom lagano začinjeni solju

Fil:

  • 600 ml mleka
  • 3 jaja
  • 180 grama šećera
  • 70 grama pšeničnog brašna (može se zameniti kukuruznim skrobom)
  • 180 g maslaca
  • 20 g vanilin šećera

Priprema:

  • Najpre pripremamo fil. Umutite jaja sa šećerom, dodajte brašno pa mešajte dok ne nestane grudvica.
  • Smesa treba da bude glatka.
  • Dodajte 200 ml mleka i mešajte.
  • Sipajte i preostalih 400ml mleka, stavite na šporet, zakuvajte sve vreme mešajući.
  • Kada je smesa gotova treba da podseća na puding.
  • Ohladite fil tako što ćete šerpu u kojoj ste kuvai ubciti u veću šerpu u kojoj je voda sa ledom.
  • Uzmite puter sobne temperature, dodajte vanilin šećer i umutite mikserom.
  • U maslac postepeno dodajte kašiku po kašiku prethodne smese i mutite mikserom.

Ređanje:

  • Za podlogu stavite 3x3 krekera, pa fil, ponavljati do utroška materijala.
  • Stavite u frižider da se stegne najbolje preko noći.
  • Odozgo ukrasite mrvljenim krekerom.

A ovde naučite kako da napravite bomba tortu.

Naučite kako da pripremite lignje na mornarski način.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs