Oduševićete se

Domaći sladoled od samo jednog sastojka: Najzdravije rashlađenje na +40!

U ovom slatkom plodu leži tajna najfinijeg i najzdravijeg kremastog sladoleda bez glutena i bez veštačkog šećera, a njegova priprema je vrlo jednostavna
Recepti 19.07.2015. - 17:52h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Shutterstock

Banana je vrlo specifično voće posebne teksture i bogatog ukusa, a upravo u ovom slatkom plodu leži tajna najfinijeg i najzdravijeg kremastog sladoleda bez glutena i bez veštačkog šećera. Priprema sladoleda od banane je vrlo jednostavna. Potrebne su vam 2 banane.

 

Priprema:

 

1. Banane ogulite i isecite na kolutiće.
2. Stavite banane na tanjir ili u kesu i zamrznite u zamrzivaču.
3. Ostavite da se zalede oko dva sata dok se u potpunosti ne stvrdnu.
4. Zamrznute kolutiće ubacite u blender i izmiksajte dok ne dobijete gustu, lepljivu masu.
5. Izmiksane banane već sada imaju strukturu sladoleda i spremne su za posluživanje, a ako želite da bude tvrđi, vratite ga u zamrzivač na još pola sata do sat.

 

Sipala je mleko u kesu i napravila sladoled! Kako? Oduševiće vas! (VIDEO)

 

Trikovi:

ukoliko želite da napravite još 3 različita ukusa, u bananu dodajte sledeće sastojke:

 

1. čokoladni krem: U blender dodajte 3 do 4 kašike omiljenog čokoladnog krema

 

2. jagoda: U blender dodajte krupno iseckane zaleđene jagode i 2 kašike slatke pavlake (nakon miksovanja vratite ga u zamrzivač dok se krema ne stvrdne)

 

3. čokolada: U blender dodajte 3 kašike kakaa, 2 kašike slatke pavlake i kašičicu ekstrakta vanile (nakon miksovanja vratite ga u zamrzivač dok se krema ne stvrdne).

 

Omiljeni ukus sladoleda otkriva kakvi ste u seksu i šta očekujete od partnera!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...