Prste da pližeš

Bakin rolat sa džemom

Izvrsna poslastica za svaki dan, naročito kada vam je potrebno nešto slatko na brzinu
Recepti 05.06.2015. - 15:19h Autor: Stil
Foto: Stil
  • 25 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike brašna
  • Prašak za pecivo
  • džem

Priprema:

 

Umutiti četiri belanceta, potom smesi dodati 4 ravne kašike šećera. Mutiti mikserom na najslabijoj jačini. Dodati 4 žumanceta (koja ste prethodno odvojili), i na kraju 4 kašike brašna i prašak za pecivo.

 

U pleh staviti papir za pečenje, sipati umućenu smesu i staviti da se peče u rerni na 200 stepeni. Otprilike 20 minuta, dok kora ne porumeni.

 

Za to vreme, pripremiti vlažnu krpu. Kada je kora gotova, izvaditi iz pleha, polako skidajući papir. Staviti koru na mokru krpu i uviti u rolnu. Držati tako 5 minuta. Poenta je da kora omekša, kako ne bi pucala prilikom sečenja.

 

Odviti koru iz krpe i premazati džemom. Saviti u rolnu, i rolat je spreman za sečenje.

 

3 brze poslastice: Jeftino i lako za pripremu! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...