Recepti sa Stilom

Šnicle sa senfom

Prvo teleće šnicle sa obe strane izlupajte tučkom za meso
Recepti
11:20h
Šnicle sa senfom
Šnicle sa senfom, Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 4 teleće šnicle
  • 5 Kašika ulja
  • 2 kašike maslaca
  • 2 kašičice senfa
  • 1 jaje
  • 3 kašike brašna
  • pola veze peršuna
  • prezle
  • bibera i soli po ukusu

Svaku šniclu u tankom sloju namažite mešavinom dve kašičice senfa i dve kašike ulja. Ugrejte preostalo ulje i maslac. Pripremljene šnicle uvaljajte u brašno a zatim umočite u razmućeno jaje i odmah pržite na dobro zagrejanom ulju sa obe strane po tri minuta. Pržene pohovane šnicle sa senfom poređajte na topao tanjir i dekorišite sitno seckanim listovima peršuna.

SavetDa prezle kod pohovanja ne otpadaju sa mesa, jajetu dodajte kašičicu ulja

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs