obavezno probajte!

RECEPT ZA MUSAKU U KOJI SE KUNU JUGOSLOVENSKE KUVARICE: Ukusu najveći gurmani ne mogu da odole, krompir posebno HRSKAV

Najbolji recept za musaku sa krompirom i mesom koji ste do sada probali!

Recepti
12:17h Autor:
RECEPT ZA MUSAKU U KOJI SE KUNU JUGOSLOVENSKE KUVARICE: Ukusu najveći gurmani ne mogu da odole, krompir posebno HRSKAV
Najbolji recept za musaku sa krompirom i mesom, Foto: Shutterstock

Musaka je bilo jedno od omiljenih jela u porodičnom domovima u Jugoslaviji, a domaćice su ga često spremale, jer ne zahteva puno vremena pored šporeta i mnogo novca. Osim toga, ukus ovog jela je predivan - obožavaju ga i deca i odrasli! Verujemo da se situacija kroz godine nije uopšte promenila, zato vam donosimo tradicionalni recept iskusnih kuvarica.

Potrebni sastojci za musaku kojoj ni najveći gurmani ne mogu da odole:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • krompir
  • začini
Krompir, Musaka, Pečeni krompir
foto: Profimedia

Za preliv je potrebno:

  • 1 jaje
  • malo mleka

Savet: Ako želite da jelo brže bude gotovo kada isečete krompir kuvajte ga nekih 15 minuta, a preliv možete da obogatite pavlakom za kuvanje umesto mlekom.

Način pripreme:

U tiganj sipajte malo ulja i propržite sitno seckani crni luk. Potom dodajte mleveno meso i pržite dok ne bude gotovo i začiniti po želji. Oljušten i opran krompir isecite na deblje kolutove, pa poređajte u tepsiju, koju ste prethodno malo nauljili. Preko sipajte pola količine mesa, zatim još jedan red krompira, a onda preostalu količinu mesa. Vaša musaka je spremna za rernu!

Slana torta od krompira, Krompir, Musaka
foto: Shutterstock

Poslednji red neka bude krompir i malo posolite. Sipajte malo vode i pokrijte aluminijumskom folijom. Viljuškom probušite foliju na par mesta i pecite na 230°C oko sat vremena. Nakon toga sklonite foliju, pa umutite jaja sa mlekom i sipajte preko. Pecite još pola sata, ali smanjite temepraturu na 200°C.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs