Na početku nedelje smo predlagali 7 jela za 7 dana u nedelji, a danas je to jedan recept, ali sasvim poseban:
Potrebno je:
- 800 gr krompira
- 400 gr bileceg belog mesa
- 2 mlada crna luka
- 1/2 glavice seckanog crnog luka
- 1 kašičica slatke paprike
- malo soli
- malo bibera
- 2 kašičice začina pelat od paradajza
- 1 kasika koncetrata od paradajza
- malo persuna
- 50 gr putera
- 100 ml mleka
- 250 gr mocarela sira
Priprema: Krompir skuvajte i ostavite ga sa strane. U tiganju, na malo ulja propržite belo pileće meso. Kada meso dobije zlatno-žutu boju, dodajte mu mladi luk i pola glavice crnog luka. Zatim dodajte biber, so, slatku mlevenu papriku. Dodajte ili svež paradajz ili domaći kuvani paradajz. Promešajte sve i ostavite par minuta da se krčka.
Krompir izgnječite kao za pire, pa posložite u jedan sloj u vatrostalnu činiju. Preko njega dodajte piletinu, a preko rendan sir. Zapecite u rerni i poslužite! Uživajte!