Skoro da ne postoji osoba koje ne voli testeninu na najrazličitije načine, te je uvek dobrodošla i neka nova ideja za spremanje. Naime, ovo je recept koji su koristile naše bake, a jelo se sprema neverovatno brzo i nema mnogo prljavih sudova. Ali, najvažnije od svega - ovako napravljena testenina neodoljivo je sočna i ukusna!
Potrebni sastojci:
- 250 gr testenine
- 400 gr paradajz pelat
- 50 g parmezana
- 300 gr rendanog kačkavalja
- 1 kašičica origana, belog luka u prahu, slatke paprike
- malo soli, bibera i svežeg ili sušenog peršuna
Način pripreme:
U posudu sipajte 400 g pulpe od paradajiza, potom dodajte 2 kašike šećera i 200 ml neutralne pavlake. Sve to pospite sa 50 g parmezana i 200 gr rendanog kačkavalja. Od začina dodajte 1 kašičicu origana, belog luka u prahu, slatke paprike, malo soli i bibera. Zatim sve dobro izmešajte.
Dobijenu smesu stavite u rernu da se krčka oko 20 minuta na 180 stepeni. Za to vreme kuvajte kratko 250 gr testenine po želji i dodajte je u spremljeni sos.
Na kraju stavite odozgo još 100 gr kačkavalja i malo svežeg ili sušenog peršuna. Zatim jelo vratite u rernu na 150 stepeni još desetak minuta.