Lagano i ukusno

DVE VRHUNSKE POSNE PASTE: Spanać i pečurke u najlepšoj kombinaciji! (RECEPT)

Začinite dane posta ovim laganim, veoma ukusnim testeninama

Recepti
Autor:
DVE VRHUNSKE POSNE PASTE: Spanać i pečurke u najlepšoj kombinaciji! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Posne špagete sa pečurkama

500 gr makarona 500 gr pečuraka 100 gr graška 2 čena belog luka 1 glavica crnog luka 1 čaša belog vina 1 kašika brašna 2 kašike biljnog margarina 1/2 čaše ulja so

Na vrućem ulju propržiti sitno iseckan beli i crni luk, pa dodati očišćene i isečene pečurke i sitno iseckan peršunov list. Pržiti dok ne ispari sva tečnost iz povrća. Doliti vino i dodati brašno razmućeno u dve kašike vode.

Priprema: Na kraju dodati probaren (ili smrznut) grašak i kuvati na umerenoj vatri još pola sata. U međuvremenu obariti špagete u slanoj vodi, ocediti ih, staviti u činiju, pa preliti otopljenim margarinom i sosom od pečuraka i graška.

Posne makarone sa spanaćem

Posna pasta, Pasta sa spanaćem, Pasta sa pečurkama
foto: Shutterstock

Sastojci:

1/2 kg makarona 1 kg spanaća 1 glavica crnog luka 1 šargarepa 1 kašika celerovog lista 1 stabljika celera. sitno iseckana 1/2 šolje ulja biber, so

Priprema: Spanać obariti, ocediti i sitno iseckati. Sitno iseckan luk, celer i šargarepu propržiti na ulju, ili ih kuvati na vodi dok ne omekšaju. Dodati spanać, so, biber i ostaviti povrće da se krčka.

Makarone obariti u slanoj vodi, ocediti ih i pomešati sa povrćem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs