Ljubiteljima ribe od srca preporučujemo oslić u sosu od badema. Probaćete nešto sasvim novo i sigurno uživati u ukusu ovog specijaliteta, koji upola dinstanja miriše tako da ćete jedva čekati da bude gotov, sesti za sto i poslužiti se. oslić u sosu
Sastojci:
1 kilogram oslića 100 grama brašna dve kriške dvopeka 100 grama badema peršun 1 kašika bosiljka pola kašike krupne soli 2 kašike rendanog parmezana 3 češnja belog luka pola kašike šećera 1 kašika zrna kapara 200 mililitara belog vina maslinovo ulje ulje so mleveni crni biber
Način pripreme: Ribi odstranimo kosti i kožicu. Dobijene filete posolimo, pobiberimo, uvaljamo u brašno i pržimo u tiganju na zagrejanom maslinovom ulju. Kada se isprže sa obe strane, filete stavimo na činiju obloženu papirom da upije nepotrebnu masnoću.
U blender stavimo češnjeve belog luka, oljuštene bademe, krupnu so, parmezan, dvopek izlomljen na parčiće, maslinovo ulje i izmiksamo sastojke. Izmiksanu smesu pržimo u tiganju u kojem su se pržili fileti. Dodamo belo vino, vratimo filete u tiganj, sipamo vodu, dodamo šećer, bosiljak, poklopimo tiganj i ostavimo filete da se dinstaju na tihoj vatri 15-20 minuta. Zatim dodamo sok od pola limuna, zrna kapara i sitno isečen peršun.
Rešetkastom kašikom vadimo oslića u sosu od badema iz tiganja i serviramo na činiju uz prethodno obareni krompir i crne masline.
Prijatno!