Preukusne i zasitne

RUČAK ZA DANAS: Neodoljive posne ćufte od starog hleba i leblebija! (RECEPT)

Fantastično idu uz svaki mogući prilog

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Neodoljive posne ćufte od starog hleba i leblebija! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

5 kriški hleba 2 oljuštena krompira peršun 1 kašika tucane paprike 2 glavice crnog luka 200 grama leblebija 1 kašika mešavine začina pola male kašike sode bikarbone 2 češnja belog luka ulje so mleveni crni biber

Način pripreme:

Hleb iskidamo na parčiće, stavimo u sud i prelijemo vodom. Omekšalom hlebu istisnemo višak tečnosti. U veći sud krupno izrendamo glavice crnog luka. Zatim u isti sud krupno izrendamo krompire. Dodamo sitno isečen peršun i isceđen hleb.

Leblebije izmiksamo u blenderu. Izmiksane leblebije prosejemo kroz cediljku i dodamo u sud. Dodamo mešavinu začina, sodu bikarbonu, tucanu papriku, posolimo, pobiberimo. Sitno isečemo beli luk i dodamo u sud. Rukom umesimo smesu. Uzimamo od smese i formiramo ćufte.

Pržimo ćufte u tiganju u većoj količini zagrejanog ulja. Ispržene ćufte stavimo na činiju obloženu papirom da upije višak masnoće, posle čega ih poslužimo.

Po želji, dekorišemo svaku ćuftu krugom limuna i rotkvice.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs