RUČAK ZA DANAS: Italijanska pasta sa limunom, osvežavajuće jelo koje prija i telu i duši

Isprobate jednostavno italijansko jelo - trebaće vam samo 15 minuta

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Italijanska pasta sa limunom, osvežavajuće jelo koje prija i telu i duši
Ručak za danas, Foto: Shutterstock

Italijanska pasta sa limunom je recept koji morate da znate. Zašto? Zato što je za pripremu potrebno samo 15 minuta, zašto što je hranljivo jelo, zašto što je jednostavan, a opet glamurozan obrok.

Potrebno:

  • 500 g špageti
  • 30 g putera
  • 4 veća čena belog luka
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 2 kašičice izrendane limunove korice
  • po ukusu soli
  • 50 g + sveže izrendanog parmezan sira
  • 1 do 2 kašike sitno sečenog peršuna
  • 30 ml svežeg limunovog soka
    Testenina, Špageti
    foto: Shutterstock

Priprema: U provrelu vodu dodati so i pastu. Ostaviti 125 ml vode u kojoj se pasta kuvala i procediti pastu.

U veći tiganj rastopiti puter, dodati sitno isečen beli luk i pržiti samo dok zamiriše. Dodati pavlaku za kuvanje, limunovu koricu i so i kuvati oko 5 minuta na osrednjoj temeraturi, ili dok ne počne da se zgušnjava. Dodati proceđenu pastu i vodu u kojoj se pasta kuvala, pojačati temperaturu i kvati sve zajedno, mešajući dok se sos ne sjedini sa pastom, oko 2 minuta.

Skloniti sa ringle i po malo dodajte izrendani parmezan dok se ne sjedini, dodajte iseckan peršun, limunov sok i sjediniti sve zajedno. Poslužiti uz dodatak parmezana i tucane paprike.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs